Puoli kiloa päivässä, taitaa olla suositus.
Ja neljää eri väriä joka ruokailukerralla, sanoi aikoinaan ravintoneuvoja kun kuuntelin mitä hyvä luisteluäiti tarjoaa huippu-urheilijalleen ruoaksi.
Joka tapauksessa päätin tänään olla reipas ja tarjota juureksia perheelleni. Helppoahan tuo ruoan tekeminen oikeasti on, kunhan vaan jaksaa kuoria noita juureksia. Tuoreet juurekset ovat oikeasti todella hyviä tällä hetkellä, eikä hintakaan päätä huimaa. Suosittelen juureshyllyn eteen seisahtamista. Siellä on vaikka ja mitä kummalisuuksia tarjolla.
Viime viikolla ostin palsternakkaa, lanttua, juuriselleriä ja porkkanoita, ne päätyivät pariin keittoon. Tänään sitten jatkoin palsternakoilla ja porkkanoilla, mutta kaveriksi niille otin punajuurta ja perunoita. Ja koska olen peruslaiska, tein uunijuureksia broilerin kera. Broilerinpalat vaan siihen juuresten päälle ja kaikki uuniin. Sillä aikaa kun ruoka kypsyi ehti hyvin roikkumaan FB:ssa.
Timjamijuurekset uunissa
2 kg juureksia (päivän seoksessa 2 punajuurta, 3 palsternakkaa, 5 porkkanaa, 8 perunaa)
1 rkl hunajaa
1 rkl kuivattua timjamia (tuoretta ei sattunut olemaan kotona)
luraus appelsiinimehua
Kuori ja paloittele punajuuret. Keitä punajuuripalasia noin 5 min. Kuori ja paloittele muut juurkeset uunivuokaa, levittele vielä punajuuret mukaan vuokaan. Mausta timjamilla ja hunajalla ja kaada päälle loraus appelsiinimehua. Anna mausta sillä aikaa kun uuni kuumenee n. 175 asteeseen. Sekoita muutama kerta että appelsiinimehu jakautuu tasaisesti. Minä pistin juuresten päälle vielä broileria ja paistoin uunissa n 60 min.
Tuo mehu oli kiva vinkki, punajuurta en olekaan aiemmin kokeillut
VastaaPoistaEn ollut minäkään aiemmin kokeillut, mutta ihan kiva juures :) Ja siitä keitinvedestä saisi upeita jäälyhtyjä, jos vaan olisi pakkasta...
Poista