En ollut järin ihastunut, mutta toisealta ei oikein mikään mitä tarjoiltiin siinä marokkolaisessa ravintolassa maistunut minulle.
En osaa sanoa oliko kyseessä vehnästä, hirssistä vaiko jostaan muusta valmistettu kuskus, mutta kuivaa ja makeaa se oli ja seassa vielä rusinoita. Lämpimät rusinat eivät oikein ole minun juttuni.
Päätin kuitenkin antaa jyväsille uuden mahdollisuuden, joten tein hieman ruokaisamman salaatin. Voin jopa harkita että teen vielä toistekin.
Kuskus-salaatti
3 dl kasvislientä3 dl kuskus'ia
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 punasipuli
1 ruukku basilikaa
2 rkl sitruunamehua
200 g fetajuustoa
jäävuorisalaattia
kirsikkatomaatteja
1 dl kurpitsansiemeniä
Kiehauta kasvisliemi ja kaada kuumaan nesteen sekaan kuskus. Anna hautua kannen alla pakkauksen ohjeen mukaan.
Hienonna aurinkokuivatut tomaatit, basilika ja punasipuli (säästä hieman basilikaa ja sipulirenkaita koristeluun) tehosekoittimessa. Lisää hieman tomaattien öljyä tarvittaessa. Sekoita "kastike" kuskusin joukkoon.
Revi salaattikulhon pohjalle jäävuorisalaattia, kostuta sitruunameulla. Halkaise kirsikkatomaatteja sekaan, kaada kuskus, feta ja siemenet salaatin päälle ja sekoita. Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti