Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

tiistai 25. helmikuuta 2014

Kevyttä

Olin kerran elämässäni maistanut couscousia.

En ollut järin ihastunut, mutta toisealta ei oikein mikään mitä tarjoiltiin siinä marokkolaisessa ravintolassa maistunut minulle.

En osaa sanoa oliko kyseessä vehnästä, hirssistä vaiko jostaan muusta valmistettu kuskus, mutta kuivaa ja makeaa se oli ja seassa vielä rusinoita. Lämpimät rusinat eivät oikein ole minun juttuni.

Päätin kuitenkin antaa jyväsille uuden mahdollisuuden, joten tein hieman ruokaisamman salaatin. Voin jopa harkita että teen vielä toistekin.

Kuskus-salaatti

3 dl kasvislientä
3 dl kuskus'ia

1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 punasipuli
1 ruukku basilikaa

2 rkl sitruunamehua
200 g fetajuustoa

jäävuorisalaattia
kirsikkatomaatteja
1 dl kurpitsansiemeniä

Kiehauta kasvisliemi ja kaada kuumaan nesteen sekaan kuskus. Anna hautua kannen alla pakkauksen ohjeen mukaan.

Hienonna aurinkokuivatut tomaatit, basilika ja punasipuli (säästä hieman basilikaa ja sipulirenkaita koristeluun) tehosekoittimessa. Lisää hieman tomaattien öljyä tarvittaessa. Sekoita "kastike" kuskusin joukkoon.

Revi salaattikulhon pohjalle jäävuorisalaattia, kostuta sitruunameulla. Halkaise kirsikkatomaatteja sekaan, kaada kuskus, feta ja siemenet salaatin päälle ja sekoita. Koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...