Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

maanantai 29. heinäkuuta 2013

Kun kaupasta ei saa

Olen ihastunut Eila kreikkalaiseen kerrosjugurttiin.

Kun käväisin kaupassa eksyin sitten siihen väärään kauppaan jota kaikki niin kovasti kehuvat. Ajattelin että saisin tuuletettua sitä vihreetä korttia. Huono ratkaisu!

Ostoslistallani oli muun muassa Eilan kerrosjugurttia, mielellään molempia makuja, sillä lapsenikin ovat ihan hurahtaneet noihin. He rakastavat persikkaa, minun kohdallani valamiehistö on vielä ulkona miettimässä kumpi on parempi. No, eipä tarvitse miettiä kummasta pidän, se on ihan selvä asia: K:sta! Vihreä kauppa ei petä, se on ihan taattu asia että petyn joka kerralla, tavalla tai toisella. Tällä kertaa ei ollut jugurttia. Tai väärin sanoa ettei ollut jugurttia, laktoosia sisältäviä oli vaikka ja minkälaisia. Mutta kun minä tahdoin Eilaani.

Olisin tietysti voinut jatkaa matkaani lempikauppaani, mutta kiukuspäissäni päätin toteuttaa itseäni! Siispä ostin sitruunoita, sopivat happamuusasteeseeni ihan loistavasti. Ja eikun tuumasta toimeen: ellei saa mitä haluaa on tehtävä itse!

Sitruunahillo

4 luomu sitruunaa
1 luomusitruunan kuori raastettuna
luraus vettä
3 dl hillosokeria

Raasta yhden sitruunan keltainen kuori kattilaan. Kuori sitruunat huolellisesti (valkoinen osa pois) ja leikkaa sitruunoista pieniä paloja. Lisää sitruunanpalaset sekä mehut leikkuulaudalta kattilaan. Siemeniä emme halua mukaan. Lisää tarvittaessa hieman vettä kattilaan. Kaada sekaan hillosokeri ja keitä noin 10 minuttia miedolla lämmöllä. Kaada hillo puhtaisiin, kuumiin purkkeihin ja anna jäähtyä. 

Ja eikun nauttimaan Valion laktoosittoman A+jugurtin kanssa. 


2 kommenttia:

 1. Nami!
  Tätä pitäisi kokeilla.
  t. Leila

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta aivan ihanaa. Voi jäädä Eilat jatkossa ostamatta :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...