Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Yllätyspaketti

Olen selvästikin hurahtanut kaikenmaailman testailuihin.

Tuskin olin ehtinyt myslejä maistelemaan niin posteljooni jo soitteli ovikelloa. En oikein tajunnut mitä ihmettä paketissa olisi, kunnes muistin ilmoittautuneeni naamakirjan kautta testailemaan hyttysmasiinaa. Tosin ilmoitin testailevani sitä heinäkuussa kun lomailen, mutta testijaksoa olikin pidennetty. Mikäs siinä, kyllähän noita hyttysiä varmaankin riittää, mutta tosiasia on ettei meillä täällä kotona niitä hirveästi ole. Hyttysten luvatussa maassa, eli mökillä, niitä sen sijaan on ihan riittävästi. Siispä tositoimiin kone joutuu vasta lomallamme.

Minä sen sijaan jouduin tositoimiin ihan heti. Tuossa oli irrallisia osia jotka piti liittää toisiinsa...autsch. Insinöörikin loisti poissaolollaan, mikä sinäänsä varmaan oli siunaus, nyt jouduin tekemään ihan itse, eli käyttöohje piti lukea. Samalla tuli testattua selviääkö nainen tällaisesta teknisestä vempaimesta ilman insinöörin apua.

Siispä aloitin urakan: poista yksi ThermaCELL (masiinan merkki. Olisin tunkenut tuohon sen pikkuisen herttaisen rekisteröity tavaramerkki R:n, mutta en tiedä miten sellainen tehdään bloggerissa) matto pakkauksestaan. Kukaan ei kertonut mitä pakkaus sisältää, mutta oletin että matto ei ole syötävä, joten hain sakset. Ihan selvästi oli suomalaisille suunnattu ohjesitus, ei selvitetty ihan juurta jaksain: ystävällisesti älä syö mattoa. (Vertaa kissan kuivaaminen mikrossa)

Tämä paljastunut sininen matto piti laittaa mustan ritilän alle. Kaikki hyvin. Suoriuduin tuosta ihan itse!

Vaihe 3: poista laitteen pohjakansi ja kaasusäiliön korkki. Tuossa on myös kuvalla selvitetty asia, siispä en lukentut tekstiä. Se korkkia käsittelevä osa jäi huomaamatta. Äidinkielelläni pitää tosin poistaa laitteen kansi. Se olisi jo tuottanut päänvaivaa, mutta en siis lukenut, katselin kuvia. Huono päätös.

Seuraavaksi piti ruuvata kaasusäiliö paikoilleen. Luin oikein tekstin. Ei onnistunut. Siispä kurkistin sisään reikään ja näin selvästi kierteet, kaasusäiliössäni niitä ei näkynyt. Lopuksi onnistuin ihan itse tajuamaan että se korkki piti poistaa. Manasin epäselviä ohjeita, tosin ohjeissa ei ollut vikaa vaan lukijassa joka ei viitsinyt lukea vaan tyytyi katsomaan kuvia. Olen sarjakuva sukupolvea!

Sitten piti kytkeä laite päälle, painaa nappulaa muutaman kerran ja katsoa että laite oli aktivoitunut. Oli se. Onnistuin! Ihan itse!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...