Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

perjantai 15. kesäkuuta 2012

Rikkaruohoja

Jokakesäinen taistelu on hävitty!

viime vuonna vannoin että tänä kesänä sodin vuohenputkea vastaan kaikin mahdollisin keinoin. Toisin kävi. Harmikseni taas huomasin että vuohenputki on kasvanut järjettömän pituiseksi. Helpompaahan sen kitkeminen tietysti on nyt kun vartta on vaikka muille jakaa, mutta en vaan kestä tuota äklöä kasvia. Minkä takia sitä piti tänne munkkien yrttipuutarhaan istuttaa? Eikö rosmariini olisi kelvannut? Tuon putken kuulema saisi syötyä hengiltä, en vaan tiedä riittääkö inspiraationi siihen. Lasagneakin siitä voisi tehdä, ainakin Strömsössä. Minä nyt kuitenkin tyydyin kitkemään rikkaruohon ja viskaamaan jätteen kompostikasaan. Siellä kai se sitten lisääntyy?

Koska muutenkin inhoan kitkemistä, eivät nuo inisevät ötökät ainakaan saaneet mielialaani korkeammalle. Onneksi oli tuo ThermaCell kokeiltavana ja sain ainakin nuo inisiät pois korvieni juuresta häärimästä. Jouduin jopa kertaalleen maton vaihtamaan, joten kitkin siis todistettavasti yli 4 tuntia. Hyvä minä! TermaCell tuntuu todellakin toimivan hyttysiin, valitettavasti mäkärät eivät ymmärrä että niidenkin kuuluisi painua jonnekin pääskysten ruoaksi vaan kiusasivat minua.

Koska en suostunut, Strömsön tapaan, rikkaruohojen popsijaksi niin päätin tehdä itselleni salaatin iltapalaksi.
Mistä olen alunperin reseptin löytänyt on täysi mysteeri, luultavasti siinä ei kuitenkaan ole mitään alkuperäistä jäljellä, joten voin iloisesti tarjota sitä omanani:

Ullan pastasalaatti

n. 400 g broilerin suikaleita, tällä kertaa kokeilin valkosipulimarinoituja, yleensä valitsen maustamattomat ja lisään sitten suolaa ja currya kun paistan ne kuivalla pannulla.
Kattilallinen keitettyä pastaa. Usein käytän jotakin värikästä versiota, tänään oli täysjyväpastaa, joka ei valitettavasti tuo väriä elämään

"Kastike":
1-2 keltasipulia
½ purkillista aurinkokuivattuja tomaatteja öljyineen
Valkosipulia , tänään kuivattua rouhetta
Pippuria (valko, musta, puna, viher) kokonaisina
Yrttejä Saksalaisessa ruokakaupassa on ainakin ollut myynnissä kuivattuja yrttejä purkissa. Ei aavistustakaan mitä purkki sisältää, mutta ihan hyvää se on. Rosmariinia löytyy yleensä ikkunalaudalta, sitä kanssa. Ja yrttisuolaa, suosin Herbamarea. Tosin siihenkin löytyisi Strömsön sivuilta resepti. Pääsisiköhän taas vuohenputkesta eroon?

Paistettu broileri ja keitetty pasta sekoitetaan keskenään. Tehosekoittimeen kaikki kastikeainekset ja täydellä teholla "soosiksi". Kaadetaan pasta/broilerin päälle. Sekaan vielä maissia ja salaatti on valmista nautittavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...