Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 12. toukokuuta 2012

Testissä "vaaleanpunainen" pulveri

Kaverini kysyi haluanko kokeilla Buzzador kampanjan merkeissä Vanishiä.

Ihmettelin hetken että mikä ihmeen Buzzador, mutta samassa sähköpostissa oli jo selityskin asialle. Kyseessä siis on tällainen "kerro kaverillekin kokemuksistasi" markkinointitapa. Tällä kertaa siis oltiin Vanishiä testaamassa. Sehän sopii, meillä kun noita tahraisia vaatteita riittää ja olin juuri marissut aiheesta: miksi ihmeessä minun pitää lisätä jotakin ihmeainetta pesupulverin sekaan että saan pyykkini puhtaaksi. Nyt oli mahdollisuus testata tätä jauhetta. Kovin vaativaa tämä ei ollut. Sain Vanishin lisäksi koodin jonka avulla pääsin kyselysivulle. Vastasin muutamaan kysymykseen aiheesta Vanish ja se oli siinä. Innostuin niin asiasta että annoin kaverin värvätä minutkin Buzzadoriksi ja tässä sitä nyt sitten ollaan. Blogin reunaan on tullut pikkuinen koodi joka kertoo että täällä Buzzaillaan. Toki kerron asiasta aina tekstissäkin. Eipä tämä kovinkaan paljon eroa normaaleista "kerron mielipiteeni" teksteistä. Paitsi että kun kyseessä on buzzador teksti niin olen saanut ilmaisen näytteen. Mielipide on kuitenkin edelleen ihan ihka omani. Innoistuitko? Kerro ihmeessä niin värvään sinutkin ilomielin. Itse olen vasta päässyt ensimmäistä kertaa ottamaan kantaa haluanko osallistua kokeiluun, katsotaan nyt kelpaanko.

Mutta Vanishista siis. Edelleenkään en tajua miksi ihmeessä minun pitää lisätä pesuaineen lisäksi vielä mitallinen toista mömmöä, miksi ihmeessä pyykinpesuaine ei ole tarpeeksi tehokasta sellaisenaan. Tai toki tiedän miksi, samanlaisia ympäristömyrkkyjä kuin äitini käytti aikoinaan tuskin tahtoisin käyttää, mutta ei tässäkään järkeä ole. Kone on vettäsäästävä, pesupulveri vaikuttaa joltakin lumelääkkeeltä ja tekstiilit eivät tunnu sietävän yli 40 asteen pesulämpötilaa. Ja minä mietin miksi mikään ei ole oikein puhdasta. Pitäisiköhän siirtyä nyrkkipyykkiin? Ja isoihin keittopatoihin. Tosin en tiedä mitä oikein keittäisin padassani, kun kiehuva vesi lienee noin sata-asteista. Mummin vanhoja pellavapyyhkeitä?

Päätin pistää Vanihin koville. Pikkuiseni käytti valkoisia, uusia (kuinkas muuten) farkkujaan johonkin pyllymäki toimintaan. Housujen takamus on musta, samoin neidin alushousut olivat tummanharmaat. Ne sentään pistin roskiin, mutta housut olivat ehdottomat lempihousut eikä niitä saanut heittää pois. Niitä on pesty ja pesty ja nyt pesty myös Vanishilla. Ei toivoakaan. Sappisaippuan avulla sain takamuksen sentään vaalean harmaaksi, mutta valkoiseksi noita ei saa. Edes keittämällä? Tämä haaste oli Vanisihille selvästikin liian kova pähkinä purtavaksi.

Seuraavaksi siirryin sukkapyykin kimppuun. Neidit ovat sitä mieltä että pihalla voi juosta sukkasillaan, joten sukat ovat sitten sen näköiset. Se taisi olla Vanisille hieman siedettävämpi haaste. Olivat ne sukat puhtaammat kuin tavallisesti, kirkkaan valkoiseksi niitä ei Vanishkaan saanut.

Viimeinen testi oli peruspyykki eli t-paitaa ja kauluspaitoja. Taisi olla helppo nakki pulverille. Kaulukset olivat puhtaat samoin t-paidassa ollut ruokatahra oli hävinyt. En uskalla ottaa kantaa olisiko tahra irronnut ilman Vanishiakin, kaulukset aika usein esikäsittelen, sitä en nyt tehnyt. Puhdasta tuli silti.

Jeps, voin minä tuon vaaleanpunaisen purkin jatkossa kotiin kantaa kaupasta. Mitään ihmeainetta se ei ole, ei ole sappisaippuaa voittanutta vieläkään, mutta kyllä se peruslikaa saa irti paremmin kuin pelkkä pesujauhe. Ja pääseepähän esikäsittely riesasta eroon. Joutsenmerkittyhän tuote on, joten siitä pisteet pinkille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...