Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Myssyhaaste

Eipä käynyt virpojia tänään, mutta pääsiäinen on sitten virallisesti alkanut joka tapauksessa.

Mietin tässä mitä söisimme alkupalaksi tänä vuonna, muut ruoat menevät aika perinteisen kaavan mukaan. Aikaisemmin meillä on ollut keittoja, salaatteja, leipiä, avocadoa, munia... tosin, onhan noita makuja esim keitoissa erilaisia ja uppomuniakin ehdotettiin. Pitäisiköhän tehdä uusi aluevaltaus? En ole koskaan uppomunaa tehnyt. Niitä oli kuulema Titanicin lounaslistallakin. Uppolaivan uppomunia? No, ehdin vielä hetken miettimään tätä ongelmaa. Kyselystäni päätellen muuten ette tykkää pashasta. Pitää pyytää siskoani kaivaa esille pätkispasha reseptinsä. Sen jälkeen kaikki tykkäävät myös pashasta!

kuva Iltalehdestä


Tein muutma vuosi sitten muutaman kaverin kanssa pari tilkkutäkkiä Vaaka ry:n projektiin. Nyt voisi tehdä pipoja: "Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri antoi vuoden alussa synnytysosastoille ohjeen, ettei vastasyntyneille enää laiteta päähän sairaalan puuvillapipoja, koska niiden peseminen maksaa ja hävikkikin on melkoinen. Espoossa Jorvin synnytysosaston kätilöt eivät ohjetta purematta nielleet vaan alkoivat neuloa vauvoille pipoja itse." Lähde: YLE
Ottavat siis apua vastaan, eli pipoja saa Jorvin vastasyntyneille tehdä. Sinäänsä masentavaa että maassamme säästetään kaikkien niiden kohdalla jotka eivät voi itseään puolustaa. Ja samalla mietitään mihin Guggenheim museon voisi sijoittaa. Eräs FB ystäväni ehdotti että otetaan ne vaipatkin pois vanhuksilta ja sahataan sänkyihin reiät ja ämpäri alle... Toki kulttuurikin on tärkeää, mutta kyllä nyt ihmiset sentään ovat museoita tärkeämpiä. 

Löysin eilen itseni katselemasta vauvapipoja Dropsin sivuilta. Siellä olisi myös tonttulakkeja tarjolla, jospa sitten lähempänä joulua sellaisia? Minulla on muutama käsityö projekti kesken, mutta niiden jälkeen taidan tehdä pipoja. Voisinkin haastaa blogini lukijat mukaan talkoisiin: tehdään pipoja vauvoille. Valmiit pipot voi toimittaa esimerkiksi osoitteella: Jorvin sairaala/synnytysosasto, Turuntie 150, 02740 Espoo. Varmaan on muitakin tahoja joille myssyt kelpaavat? Tuo nyt on yksi idea. Vaaka ry:n projekti tänä vuonna ei oikein iske: huivi. Tein äidilleni hartiahuivin viime jouluksi, se oli ihan hauska, mutta suhteellisen työläs projekti.  

Ja tällä kertaa kysely onkin tässä muodossa: mikä olisi paras pipo vauvalle. Ohjeita saa linkittää tuohon kommenttikohtaan.

Hauskaa pääsiäisen odotusta!

2 kommenttia:

  1. Norjalaismyssy on hyvä vauvalle! Tosin lankaa kannattaa miettiä, että mitä käyttää. Ettei siis kutita. Nallea tai merinovillaa suosittelen. Ja yksi ohje löytyy ainakin tästä blogista http://viljavalla.blogspot.com/2009/01/jotain-hyv-ajatuskatkoksestakin.html.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...