Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

perjantai 19. lokakuuta 2012

Lisää suklaata

Eilinen glögi inspiroi!

Päätin tänään leipoa suklaakakkua. Olen joskus aiemmin kertonut opiskeluaikojen ihanuudesta. Vietettyäni äitini synttäreitä Pihatontussa ja syötyäni siellä ihan järjettömän hyvää suklaakakkua, oli ehdottomasti tehtävä suklaakakkua kotonakin. Olin jo päättänyt tehdä tuota ranskalaista ihanuutta, mutta päätinkin kokeilla jotakin ihan uutta. Väitän että tästä tuli oikea terveyskakku, uskokoot ken haluaa. Korvasin nimittäin suklaan kaakaojauheella ja... no joo, ei lasketa kaloreita, eihän?

Ihan kelvollinen suklaakakku

250 g laktoositonta voita
2 dl kaakaojauhetta puhun nyt kaakaosta, en mistään juomajauhoista
4 kananmunaa
500 g kideruokosokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
150 g rikottuja hasselpähkinöitä
100 g Fazerin mansikka-vanilja suklaata

Sulata voi ja sekoita sekaan kaakaojauhe. Suosittelen että kaakao lisätään siivilän kautta, se helpottaa sekoittamista. Lisää kananmunat yksitellen seokseen, huomioi että voi ei voi olla kovin kuumaa, silloin kananmuna hyytyy. Sekoita huolellisesti. Jatka sekoittelua ja lisää sokeri. Sekoita leivinjauho jauhoihin ja lisää ne siivilän läpi seokseen. Lopuksi kaada joukkoon pähkinät ja suklaa. 

Tässä vaiheessa voi sitten taistella itsensä kanssa viitsiikö tuota edes pistää uuniin. Jos päätät syödä taikinan sellaisenaan, unohda kananmunat ja jauhot...

Kaada taikina kevyesti voideltuun vuokaan. Minulla käytössä Pentikin mansikka vuoka, n. 30 cm halkaisijaltaan, hyvä että mahtui siihen. Paista 175 asteessa n. 30 minuttia. Älä polta kieltäsi!

Ainakin Varenne kakun kohdalla sanottiin että paranee jos saa levätä pari päivää. Kertoisiko joku koskeeko se myös tätä kakkua...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...