Päätin tänään leipoa suklaakakkua. Olen joskus aiemmin kertonut opiskeluaikojen ihanuudesta. Vietettyäni äitini synttäreitä Pihatontussa ja syötyäni siellä ihan järjettömän hyvää suklaakakkua, oli ehdottomasti tehtävä suklaakakkua kotonakin. Olin jo päättänyt tehdä tuota ranskalaista ihanuutta, mutta päätinkin kokeilla jotakin ihan uutta. Väitän että tästä tuli oikea terveyskakku, uskokoot ken haluaa. Korvasin nimittäin suklaan kaakaojauheella ja... no joo, ei lasketa kaloreita, eihän?
Ihan kelvollinen suklaakakku
250 g laktoositonta voita
2 dl kaakaojauhetta puhun nyt kaakaosta, en mistään juomajauhoista
4 kananmunaa
500 g kideruokosokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
150 g rikottuja hasselpähkinöitä
100 g Fazerin mansikka-vanilja suklaata
Sulata voi ja sekoita sekaan kaakaojauhe. Suosittelen että kaakao lisätään siivilän kautta, se helpottaa sekoittamista. Lisää kananmunat yksitellen seokseen, huomioi että voi ei voi olla kovin kuumaa, silloin kananmuna hyytyy. Sekoita huolellisesti. Jatka sekoittelua ja lisää sokeri. Sekoita leivinjauho jauhoihin ja lisää ne siivilän läpi seokseen. Lopuksi kaada joukkoon pähkinät ja suklaa.
Tässä vaiheessa voi sitten taistella itsensä kanssa viitsiikö tuota edes pistää uuniin. Jos päätät syödä taikinan sellaisenaan, unohda kananmunat ja jauhot...
Kaada taikina kevyesti voideltuun vuokaan. Minulla käytössä Pentikin mansikka vuoka, n. 30 cm halkaisijaltaan, hyvä että mahtui siihen. Paista 175 asteessa n. 30 minuttia. Älä polta kieltäsi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti