Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Ihania piparkakkuja

Vaalipäivän kunniaksi päätimme tehdä isänmaallisia piparkakkuja.

Ihan täydellisen isänmaallista tästä ei tullut, tikkareiden kohdalla jouduin tinkimään, en nimittäin löytänyt muumitikkareita kaupasta. Mutta luki sentään toisessa pussissa Fazer. 


Päätimme siis leipoa piparkakkuja ja olin päättänyt jatkojalostaa loistavaa tuotetta nimeltään piparkakkutaikina Marianne crushilla. Taikinan sekaan siis mariannemurusia ihan reippaasti. Ajanpuutteen takia päädyin valmistaikinaan, mutta hyvin nuo karkkipalaset sinne sekaan kaulimalla saatiin. Hieman kuin lehtitaikinaa tekisi: kaulitaan ja käännetään, kaulitaan ja...

Osaan piparkakuista teimme taas karkki-ikkunan, tikkareita morttelissa murusiksi ja karkkimurskaa, aika reippaasti reikään.


Paistetaan kuten pipareita 200 asteessa noin 5 minuttia. Marianne piparit eivät tummu yhtä hyvin kuin "tavalliset" piparkakut. Mutta ovat aivan hurjan hyviä! Tätä kokeilemme taatusti uudestaan!


Toivottavasti ehdokkaanne pääsi valtuustoon! Nyt glögiä ja suomi-pipari! 



4 kommenttia:

  1. mainio idea tuo karkki-ikkuna! toimis varmaan hyvin kans piparkakkutalon ikkunana, pitääpä pistää korvan taa! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimii aivan loistavasti ikkunananakin, minä yleensä käytän siihen liivatelehteä.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Japs Marie, när man dessutom kavlar ut degen (eller blandar i degen när man gör den) rikligt med Marianne crush (mint-chokladkarameller) så är det himmelskt :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...