Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 5. marraskuuta 2023

Ettei palellu

Meille muutti pieni sydäntensärkijä.

Tietenkään pentu ei tullut mitenkään yllätyksenä, sen sijaan talvi pääsi yllättämää. Tai ainakin tämä viileämpi sää. 

Päivää ennen pennun kotiutumista, tajusin sitten ettei pienelle ole mitään sopivaa vaatetta, en kuollakseni muista minne olen edellisen pienen villapaidan piilottanut. Siispä uutta tekemään!

Lankana valkoinen Novita Isoveli ja vaaleanpunainen 7 Veljestä. Molemmat jotakin jämälankaa jota löytyi laatikosta. Mitään mittoja ei tietenkään ollut, joten mentiin sitten ihan näppituntumalla.

Vixeyn villapaita:

Luo 48 silmukkaa 7 Veljestä langalla 4 sukkapuikoille.
Neuloin suljettuna neuleena 3 oikein 1 nurin resoria 10 kerrosta. Lisäsin 6 silmukkaa ja jatkoin pari cm. Lisäsin taas 6 silmukkaa. Neuloin vielä pari cm ja laskin "vatsan alta 13 keskimmäistä silmukkaa: Päättelin 2 silmukkaa ennen näitä 13, siirsin 13 apulangalle ja päättelin 2 seuraavaa (tulevat tassunreiät). Lopuilla silmukoilla neuloin selkäkappaleen: 2 kertaisella 7 V:lla ja Isoveljellä raitoja. Oikein oikealla puolella ja nurin nurjalla. Selkäkappaletta tein noin 5 cm ja otin sitten mahakappaleen silmukat taas mukaan ja lisäsin pari silmukkaa pääteltyjen tilalle. Vatsapuolella neuloin 2 o 2 nurin, että hieman sain joustavuutta pukuun. Kun työ oli n. 15 cm, päättelin vatsan alta 10 silmukkaa ja jatkoin selkäkappaletta ees-.taas samalla vähentäen reunoista joka toinen kerros silmukoita molemmista reunoista. Ensin 2 silmukkaa (siis 4 koska molemmista reunoista 2) sitten 1 s, sitten 2 silmukkaa ja lopuksi 3 silmukkaa. Loput sitten päättelin. Lopuksi vielä virkkasin pienen reunuksen: 2 ketjusilmukkaa, piilosilmukalla kiinni seuraavaan silmukkaan ja tätä toistin loppuun saakka. 

Vaikka videolla on ihan sopivan kokoinen, nyt viikkoa myöhemmin on jo hieman lyhyt. Kyllä nuo lapsukaiset kasvavat kuin rikkaruohot!




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...