Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 12. syyskuuta 2019

Aloha

Blossa on tänä vuonna Hawajilla.

Täytyy sanoa että sen verran eksoottisia alkavat nämä Blossan glögit olla, että harkitsen jo viitsinkö ollenkaan maistaa. Loimun glögit hakevat, tai ovat ainakin toistaiseksi hakeneet, inspiraationsa pohjolan puskista ja pensaista ja se jotenkin miellyttää minua enemmän.

En tiedä mikä on Loimun makuna tänä vuonna, ehkä hieman tylsästi ovat itseään toistaneet, mutta ehdotan katajanmarjaa, variksenmarjaa tai vaikkapa jopa pihlajanmarjaa mausteeksi. Onhan näitä kotimaisia marjoja muitakin kuin lakka ja mesimarja, joita ei myöskään muistaakseni ole ollut makuvaihtoehtoina. Viime vuoden maku oli puolukkainen, vaaleassa mesimarja, joten olin ainakin sen suhteen väärässä. Tosin en juurikaan vaaleita glögejä juo, mutta mesimarja itsessään on herkullinen. Ehkäpä menetin jotakin?

Mutta takaisin Blossaan. Tänä vuonna makuna on passionhedelmä, hibiskus, kahvi ja kookos. Täytyy sanoa että ei nyt ihan suoraan inspiroi ostamaan. Vaikka kahvista pidänkin.

Me Naiset-sivuilta löysin jonkinlaisen raportin maustakin. Kuulema on hyvää, raatilaisten mielestä. Epäilen hieman, mutta koska siellä oli resepti spritziin, niin ehkä tämä nyt sitten pääsee kuitenkin testiin. Spritzinä.

Lusikoi lasiin runsaasti jäitä. Kaada päälle 6 cl Blossa Alohaa, 6 cl proseccoa ja tilkka soodaa. Koristele sitruunankuorisuikaleella.
Ohje: Me Naiset


Elle Mat & Vin sivustolla taas ehdotetaan että sekoitetaan ½+½ rosé kuohuvaan. No, tällaisia miksejä olen toki tehnyt aiemminkin, voinemme sellaistakin harkita. Mikäli nyt edes tartun Alohaan. 


Kuva: Blossa

2 kommenttia:

  1. Nykyään joka paikkaan laitetaan proseccoa. Nyt sitä mixaillaan myös glögin kanssa. Juu, jää tämä Blossa kokeilematta minultakin. Glögissä arvostan perinteitä. 😶

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin. Punainen glögi (mehu tai viinipohjainen) perinteisin maustein on vaan se kaikkein rakkain <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...