Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Kolmas ja toistaiseksi paras

Tein löydön kirjastossa!

Olen täysin koukussa Cormoran Strike dekkareihin, joten kun löysin uusimman Robert Galbright'in kirjan Pahan Polku oli ihan pakko napata se mukaan.

Ihastuin J.K.Rowlingin tapaan kirjoittaa jo kun luin Potterit. Petyn pahasti kun luin Paikka Vapaana kirjan. Ensimmäisen Galbraithin kohdalla en tiennyt kenen kirjoittamaa kirjaa kuuntelin, ja olin positiivisesti yllättynyt. Ja nyt olen siis uudestaan Rowling-fani.

Käännöskirja on muuten painettu Suomessa, siitä pisteet Otavalle, ekoenergialla. Kun tämän huomasin, teki melkein mieli lähteä kirjakauppaan ostoksille. Paperi on hieman ohutta, teksti kuultaa hieman läpi, mikä häiritsee minua, mutta lienee ekologisempaa tämäkin?

Pahan Polku (Career of Evil) on kolmas Strikesta kertova kirja. Toki nämä voi lukea ihan missä järjestyksessä vaan, mutta Striken ja hänen sihteerinsä Robinin tarina etenee kirjasta toiseen. Tarinan kannalta sillä ei tosin ole merkitystä. Minä tosin toivoisin pientä romanssia heidän välilleen, mutta tiedän kyllä itsekin, ettei se toimisi. Siis tarinan kannalta. Rowling todella osaa rakentaa mielenkiintoisia hahmoja kirjoihinsa ja rakastan ja inhoan kirjan henkilöitä ihan Rowlingin tahdon mukaisesti.

"Robin Ellacott saa salaperäisen paketin ja järkyttyy: sen sisällä on naisen irti leikattu jalka.Robinin pomo, yksityisetsivä Cormoran Strike, keksii menneisyydestään neljä ihmistä,
jotka voisivat olla paketista vastuussa.
Yksikään näistä neljästä ei kavahda sanoinkuvaamattomia julmuuksia.
Poliisi ei näytä pääsevän oikeille jäljille,
joten Strike ja Robin alkavat itse perehtyä tapaukseen.
Kun sitten tapahtuu lisää hirmutöitä, alkaa aika käydä vähiin."

(Otavan sivulta)

Tuttuun tapaan, kirjan tarina etenee verkkaisesti ja vaikka tarina on karmiva, huomaan nauttivani kirjasta. Dekkarina kirja toki on keskinkertainen, mutta kirjan ihanuus perustuukin pitkälti päähenkilöiden väliseen kemiaan ja yksityiselämään. Cormonarilla on varsin sekava menneisyys, lapsuuden arvet pistävät elämän ja ihmissuhteet koville. Robinin sulhanen taas ei hyväksy Robinin työpaikkavalintaa. Ja sitten pitäisi vielä tuo työpaikka yrittää pitää pystyssä jollakin tavalla, konkurssi häämöttää lähes jokaisen nurkan takana. Maksavia asiakkaita ei kovin montaa ole. Ja tälläkin kertaa Cormoran keskittyy selvittämään rikosta jonka kanssa kukaan, ei varsinkaan poliisit, ole pyytänyt apua.

Kauneutta oli melkein kaikkialla, jos pysähtyi katsomaan,
mutta arjesta selviämisen taistelu sai helposti unohtamaan,
että tämä täysin ilmainen oli tarjolla.Suosittelen siis kirjoja. Käen kutsu on ensimmäinen sarjassa, Silkkiäistoukka toinen ja nyt siis Pahan polku, tämä viimeisin ja minusta paras. Ja ellette jaksa lukea, on televisiosarjakin luvassa tämän vuoden aikana. Koska se saadaan Suomeen jää nähtäväksi, toivon toki että joku televisiokanavistamme innostuisi. Lasken Ylen varaan, BBC:n sarjat kun tuntuvat kuuluvan lähinnä Ylen tarjontaan. 


2. Kirjablogissa kehuttu kirja
Ensimmäinen jonka googlasin

4. Kirja lisää hyvinvointiasi

6. Kirjassa on monta kertojaa
7. Salanimellä tai taiteilijanimellä kirjoitettu kirja

10. Kirjan kansi on mielestäsi kaunis
Kuva täältä


20. Kirjassa on vammainen tai vakavasti sairas henkilö
Cormoran menetti jalkansa Afganistanissa

23. Käännöskirja
24. Kirjassa selvitetään rikos

32. Kirja on inspiroinut muuta taidetta
Se televisiosarja on siis tulossa

38. Kirjassa mennään naimisiin
Taidan hieman nyt pilata juonta

43. Kirja, jonka lukemista olet suunnitellut pidempään
No en nyt varsinaisesti ole suunnitellut, mutta olen halunut lukea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...