Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 22. lokakuuta 2016

Miksipä ei?

Facen ihmeellisessä maailmassa tuli vastaan tällainen idea.


Ideana siis on joka päivä lisätä koriin yksi tuote ja jouluna sitten lahjoittaa kori tarvitsevalle.

Kun lisäsin kuvan aikajanalleni tuli heti kysymys: minne näitä voi toimittaa? No, en minä suoraan tietänyt, ehdotin esim. asuntolaa ja kaveri heti perään kommentoi: Hope.

Päätin hieman googlailla ja jouduin Vapaaehtoistyö sivustolle Vuosaaren seurakunnan lahjoitusosioon. Ainakin Helsingin Vuosaaressa siis otetaan vastaan lahjoituksia, kuvittelisin että muissakin seurakunnissa olisi tarvetta? En ole ehtinyt kunnolla tutustumaan sivustoon, se onkin seuraava projektini, mutta jos oman paikkakunnan avuntarve kiinnostaa niin: Vapaaehtoistyö

Facebookissa on myös Jouluapua ryhmä, mutta siellä tarve on tarkemmin määritelty, eikä tällainen joulukalenterityyppinen idea ehkä ihan toimi sitä kautta. Mutta jos haluaa auttaa sitä kautta niin vastaavanlaisia avunpyyntöjä on sielläkin ollut aiempina vuosina. Kannattaa tutustua jos siltä tuntuu. 

Itse mietin, jos tällaisen toteutan, että pitäisi varmaan aloittaa hyvissä ajoin ennen joulu, että saisin toimitettua jakajalle ennen joulua. Tosin, onhan tämän tyyppiselle lahjalle varmaan tarvetta ympäri vuoden.

Satuin näkemään kirjastossani että villasukkia oli kerätty asunnottomille jaettavaksi asunnottomien yö tapahtumassa. En ajoissa huomannut, en ehtinyt mukaan, mutta kovin paljon erilaisia porjektia on näköjään koko ajan meneillään ja ikävä kyllä: tarve avulle on myös kotimaassa valtava.

Uskoisin että ennen joulua taas tulee lisää näitä lahjoituspaikkoja vastaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...