Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

tiistai 4. elokuuta 2015

Syntisen hyvää

Chili on hyvää!

Kävimme vierailulla ja siellä oli tarjolla paholaisen hilloa. Hillo oli niin hyvää, että oli ihan pakko illalla tehdä kotona samanlaista herkkua myös ratsastajallemme, joka oli taas kerran tallilla kun me muut "matkailimme". 

Ihan käsittämätöntä mitä väriterapiaa yksi hillo voikin olla ja valmistusvaiheessa!

Paholaisen hillo

3/4 dl vettä
800 g tomattimurskaa
1 punainen paprika
3 keltasipulia
3 chiliä
3 solo valkosipulia
3 tl kuivattua oreganoa
kourallinen turetta basilikaa
pari oksallista timjamia
1½ tl suolaa
1½ tl mustapippuria
½ dl punaviinietikkaa
5 dl hillosokeria

Kuutioi sipulit, paprika ja chilit. Lisää kattilaan vesi, kuutiot, tomattimurska ja yrtit sekä mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 30 min. Lisää etikka, sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Purkita. 

Koska meille tarjottiin hilloa leivän päälle laitettavaksi, tein samanlaisia voileipiä meillekin: ruisleivän päälle vuohenjuustoa ja leipä uuniin 200 asteeseen kunnes juusto sulaa. Ja eikun nauttimaan!



1 kommentti:

  1. Nam,täytyypä kokeilla kun omat chilit ovat kypsyneet :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...