Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Kesän makuja

Kävimme eilen melontaretkellä.


Sillä aikaa kun me aikuiset kannoimme kajakkeja rantaan, neidit löysivät varsinaisen aarreaitan. Muistin kyllä että olin aiemminkin nähnyt paikan päällä ahomansikoita, mutta tänä vuonna taitaa olla lostava marjavuosi? Saivat tytöt hieman lisää matkaeväitä ennen matkalle lähtöä. Arielin blogissa enemmän reissustamme ihan lähiaikoina, mikäli se kiinnostaa.


Kotimatkalla tytöt sitten poimivat sen verran marjoja että saimme tehtyä piirakankin. Noin litra marjoja noukittiin alta aikayksikön. Valitettavasti en vaan ollut varautunut piirakan tekoon, joten tästä tuli piirakka periaatteella "mitäköhän kaapista löytyy"


Täyte:

2½ dl maitorahkaa. Ei sitten ollut laktoositonta, kun en ollut sitä itselleni hankkinut vaan lapsille, joten en pääse maistamaan piirakkaamme.
loraus sitruunamehua tätä nyt melkein aina löytyy jääkaapistamme, limen mehukin olisi voinut olla hyvää, mutta eipä ollut limeä kotona.
½ dl sokeria
Ainekset sekoitetaan keskenään ja kaadetaan piirakkavuoan pohjalle. Päälle litra metsämansikoita.Pohja:

Tai oikeastaanhan tämä on kansi, eikä pohja:

3 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
125 g voita, sitä tietysti oli laktoosittomana. Elämä on...

Ainekset "nypitään" tasaiseksi murutaikinaksi ja kaadetaan ahomansikoiden päälle. Kuten huomaatte perheessäme edelleen neuvotellaan kumpia ne ovat. Minulla on luonnollisesti oma mielipiteeni asiasta, herralla toinen, joten kertokaapa nyt hyvät lukijani kumpia ne ovat. Äänestys tuossa oikeassa reunassa!

Piirakka 250 asteeseen noin 20 minuutiksi. 


P.S: Oli kuulema todella hyvää. Ja luonnollisesti TermaCell piti hyttyset loitolla kun ovi oli auki. Olen oikeasti ihan vakuuttunut laitteen tehokkuudesta.

2 kommenttia:

  1. Outoa, äänestin ahomansikka, mutta tuloksissa näkyy metsä- :-(.Kyllä se on ahomansikka!Joskus lapsena saatiin niitä puolisen litraa, litra kuulostaa järettömän isolta määrältä,lyckliga ni! Nauttikaa, ahomansikka on kesän paras maku.

    VastaaPoista
  2. :D Niitä oli ihan järjettömät määrät, 12 ihmistä poimi niitä ja kaikille riitti :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...