Ajattelin kertoa mielipiteeni noista lainaamistani kirjoista, joten pidän pääni.
Seuraavana kirja josta en pitänyt. "Kitchen classics Celebration. The Christmas recipes you must have". No, minä ainakin pärjään aivan loistavasti ilman näitä reseptejä!
Syy tähän lienee aika selvä, kotimaiset jouluruokamme eroavat aika paljon australialaisista.
Kirja jakautuu alkupaloihin, pääruokiin, salaatteihin ym "sivutuotteisiin", jälkiruokiin ja leivontaan.
Alkupaloista toki maksapaté on osa kotimaista joulupöytääkin, mutta en aio tehdä itse sitä. Ainakaan tänä jouluna. Suosikiksini nousee siis "maustetut pähkinät", niitä kun voi napostella vaikkapa glögin kanssa. Juusto-hedelmä-runko voisi myös olla toteuttamisen arvoinen.
35 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
3 rkl perjsiljaa
250 g tuorejuustoa
50 g kuivattuja aprikooseja pieninä palasina
3 kevätsipulia, pieneksi hakattuna
45 g aurinkokuivattua tomattia, paloina kuten aiemmatkin
pippuria
Kuivaa pistaasit 200 asteisessa uunissa n 5 min ajan ennen paloittelua.
Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ja lisää tomaatit, sipuli ja aprikoosit sekä pippuria maun mukaan.
Levitä pistaasit ja persilja 20x6 cm kokoiselle alueelle ja levitä niiden päälle juustoseos.
Tee rulla ja kierrä se kelmuun ja siirrä jääkaappiin jäähtymään 3 tunniksi.
Pääruokaosastolta löytyy taatusti jotakin jokaiselle, on kalaa, lammasta, hanhea, äyriäistä.
Lisukkeitakin on kaikenlaisia, monet salaateista ovat varmaan ihan hyviä, lisukkeina minusta ihan turhan ruokaisia.
Jälkiruoissakin on monipuolinen valikoima. Jouluna vaan meillä ei kukaan jaksa jälkiruokaa syödä.
Leivonnaisissa on sekä suolaista että makeaa tarjolla.
Kokonaisuutena toki ihan kiva kirja, kuvat ovat kauniita ja reseptit selviä. Kovin jouluinen tämä ei vaan ole minusta. Juhlaruokia varmaan löytäisin tuolta.
perjantai 22. marraskuuta 2013
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Efterrätten är ett måste :)
VastaaPoistaJag är för mätt när det är dags för den :D
Poista