Lammas on uunissa!
Tämähän etenee ihan jo rutiinilla, joskin tämä uusi lammasresepti hieman arveluttaa. Mutta kaipa tästä hyvää tulee?
Poistin lihat marinadista ja lisäsin pinnalle suolaa, pippuria ja tuoretta rosmariinia. Peitin vielä rosmariinin pekonilla ja nyt kaikki neljä paistia ovat uunin lämmössä.
Paistoin ensimmäiset 20 min noin 180 asteessa, nyt on lämpö tiputettu 100 asteeseen ja oletusarvoisesti tässä menee parisen tuntia että sisälämpötila nousee reiluun 70 asteeseen. Välillä käyn kurkkaamassa uuniin ja samalla kaadan hieman merinadia pintaan. Hitaasti hyvää tulee.
Liha saa vielä kypsyä foliossa hetken, ennen tarjoilua, yleensä sellaisen puolisen tuntia. Jos on aikaa tähän jälkikypsyttelyyn niin ottakaa paisti ulos uunista jo hieman aiemmin (FB vinkin mukaan jo 65 asteessa)
Kastiketta en ole vielä tehnyt, mutta taidan seurata suurinpiiretin Allt om Mat'in ohjetta. Tosin lisään mausteita. En tajua tätä mausteiden välttelyä!
Kastike lampaalle
1 l paistolientä (jatka vedellä/punaviinillä ellei tule riittävästi)
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl laktoositonta ruokakermaa
2 rkl soijaa
2 rkl soijaa
mustapippuria
rosmariinia
suolaa tarvittaessa
Suurrusta kerma jauhoilla, lisää paistoliemi ja mausteet. Kiehauta.
Rauhallista pääsiäistä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti