Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

perjantai 29. maaliskuuta 2013

Viimeinen vaihe

Lammas on uunissa!

Tämähän etenee ihan jo rutiinilla, joskin tämä uusi lammasresepti hieman arveluttaa. Mutta kaipa tästä hyvää tulee?

Poistin lihat marinadista ja lisäsin pinnalle suolaa, pippuria ja tuoretta rosmariinia. Peitin vielä rosmariinin pekonilla ja nyt kaikki neljä paistia ovat uunin lämmössä.

Paistoin ensimmäiset 20 min noin 180 asteessa, nyt on lämpö tiputettu 100 asteeseen ja oletusarvoisesti tässä menee parisen tuntia että sisälämpötila nousee reiluun 70 asteeseen. Välillä käyn kurkkaamassa uuniin ja samalla kaadan hieman merinadia pintaan. Hitaasti hyvää tulee. 
Liha saa vielä kypsyä foliossa hetken, ennen tarjoilua, yleensä sellaisen puolisen tuntia. Jos on aikaa tähän jälkikypsyttelyyn niin ottakaa paisti ulos uunista jo hieman aiemmin (FB vinkin mukaan jo 65 asteessa)

Kastiketta en ole vielä tehnyt, mutta taidan seurata suurinpiiretin Allt om Mat'in ohjetta. Tosin lisään mausteita. En tajua tätä mausteiden välttelyä!

Kastike lampaalle 

1 l paistolientä (jatka vedellä/punaviinillä ellei tule riittävästi)
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl laktoositonta ruokakermaa
2 rkl soijaa
mustapippuria
rosmariinia
suolaa tarvittaessa

Suurrusta kerma jauhoilla, lisää paistoliemi ja mausteet. Kiehauta. 

Rauhallista pääsiäistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...