Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Naamakirjasta napattua

Muistatteko suklaasarvet?

Ystäväni kommentoi niitä naamakirjan puolella ja sain siinä sivussa uuden reseptin.

"Näitä on tehty kaikkiin lasten juhliin, myyjäisiin, ties minne markkinoille. 
Olin jo unohtanut koko jutun, nyt on pakko tehdä niitä taas!" 


Kyseessa on resepti 20 vuoden takaa, hänen silloisen työkaverin vaimon ihanat lehtitaikinaleivokset. Ne olivat kuulema helppotekoisia ja todella hyviä, ja koska olivat belgialaisia, niissäkin on suklaata.

Nopeat suklaaleivokset

500 g Myllyn Paras lehtitaikinalevyjä (kaipa muitakin voi käyttää)
9 palaa tummaa suklaata
1 rkl pölysokeria
1 rkl vettä
nonparelleja



Lehtitaikinalevyt sulatetaan. Levy leikataan kolmeen osaan.


Pala suklaata lehtitaikinapalasen päälle, hieman vettä reunoille "liimaksi" ja toinen pala päälle.


Reuna puristellaan kunnolla yhteen. Paistetaan 225 asteessa kunnes saavat väriä, eli n. 15 min
Kun ovat jäähtyneet, päälle sivellään oikein ohut sokerikuorrutus (pölysokeria+vettä) ja pinnalle ripotellaan nonparelleja.


P.S. Halutessaan sokerikuorrutuksen voi tehdä hieman paksummaksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...