Yksi meistä ei missään tapauksessa tahdo minkäänlaista kastiketta ruokaan, auta armias jos liha lilluu jonkinlaisessa nesteessä. Toinen ei taas tykkää "kuivasta" ruoasta, kastiketta pitää olla. Tee nyt siinä sitten ruokaa joka pysyy lämpimänä ja sopivan kosteana kaikille. Ja mieluiten vielä niin että kaikki voimme istahtaa ruokapöydän ääreen samaan aikaan.
Tänään päätin sitten tehdä jugurttikastiketta ja currymajoneesia, ruokalistalla kun oli broileria. Molemmat kylmiä tuotteita eivätkä lihat lillu kummassakaan.
Ostoslistallani, tai siis päässäni pyörivällä listalla, oli Koskenlaskija juustoa viherpippurin makuisena. Eikä sitä tietenkään ollut pikkukaupassamme. Sen sijaan sieltä löytyi "uutuus", sipuli-ruohosipuli. Sitä sitten, kun nyt on laktoositon, kuten Koskenlaskijat yleensäkin ovat. Ei se uusi suosikkini ole, mutta kivaa vaihtelua.
Jugurttikastike
250 g Koskenlaskijaa
2 dl Eila rasvatonta, maustamatonta jugurttia
Notkista Koskenlaskijaa hetki mikrossa (n.½ min) ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi jugurtin kanssa.
Currymajoneesi
1 dl majoneesia
2 rkl sitruunamehua
paljon currya
hieman mustapippuria
hieman yrttisuolaa
Notkista majoneesia sitruunamehulla. Lisää mausteet ja sekoita kunnolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti