Jostakin kumman syystä ulosvedettävä kaappi hyppäsi pois kiskoltaan ja herrahan ei suostunut sitä korjaamaan ellei kaappia tyhjennetty. Eikun tuumasta toimeen. Tulipahan samalla inventoitua jauhotilanne, kaikenlaisia pussinpohjia oli taas kertynyt kaappiin.
Oikein harmitti taas kun heittelin pois vaikka ja mitä, siispä päätin pelastaa edes pienen osan kaapeista löytyvää.
Koska jääkaapista löytyi piimää joka oli ollut auki muutaman päivän, tiskipöydältä pari porkkanaa, hiivaa ostin eilen niin...sämpyöitä! Pääsisinpä eroon kaikenlaisesta "sillä hilkulla" olevasta eikä ylihuomenna olisi edessä kompostikeikkaa.
Siivotaan kaappeja ruudut
2 isohkoa porkkanaa raastettuna (eivät joutuneet kompostiin)
4 dl laktoositonta piimää (sen verran oli jäljellä)1 dl laktoositonta maitoa (muistelen että hiivapalalle ½ litraa nestettä, siksi maitoa lisäksi)
pala hiivaa (oikeastaan hankittu laskiaispullia varten)
½ dl siirappia (tummaa sattui löytymään)
vajaa ruokalusikallinen suolaa
½ dl oliiviöljyä (muukin kelpaa, tuota sattui olemaan)
3 dl luomu kaurahiutaleita (loput siitä purkista, ihanaa)
7 dl 3-viljan sämpyläjauhoa
Lämmitä maito n. 37 asteiseksi. Lisää hiiva, siirappi, suola ja porkkanaraaste. Sekoita. Lisää kaurahiutaleet ja n. puolet jauhoista. Lisää öljy ja loput jauhoista pikkuhiljaa. Minä käytän tehosekotinta, mutta voihan tuon taikinan käsinkin tehdä. Anna taikinan kohota vajaan tunnin ajan lämpimässä paikassa.
Koska pöytä oli edelleen täynnä kaapissa normaalisti asustavaa tavaraa, ei tullutkaan sämpylöitä vaan levitin koko taikinan leivinpaperille ja leikkasin levyyni palasia. Annoin taikinan kohota uudelleen pyyhkeen alla sillä aikaa kun uuni lämpeni 225 asteeseen
Paista 225 asteessa n. 20 min.
P.S. Samalla kertaa paistui uunissa lihapullat. Toimi loistavasti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti