Tänään olen, tietoisesti, tuplabuukannut itseni.
Oikeastaan pitäisi olla kuorossa harjoittelemassa joululauluja, mutta päätin lähteä ystävän kanssa elokuviin. Aivan liian harvoin ehdin nykyään tapaamaan ystäviäni, joten kun voitin elokuvaliput, päätin hyödyntää mahdollisuutta. Toivottavasti elokuva on hyvä, seura ainakin on, sen tiedän!
Meidän joulupöydässämme on ollut vaikka ja mitä laatikoita, oma suosikkini on lanttu, mutta uudemmista tulokkaista bataattilaatikko on tullut jäädäkseen. Kun äänestimme laatikoista, yritän joka vuosi epätoivoisesti vähentää ruokaa pöydässä, mutta kun meitä on monta, on jokaisella omat suosikkinsa, bataatti tuli useammasta suusta. Perunalaatikko ja makaronilaatikko on tiputettu pois, vaikka perunallakin taitaa olla oma puolestapuhujansa.
Laatikoiden suhteen olen laiska. Joskus tein itse, alusta loppuun, sitten siirryin sosepohjiin, mutta palasin "meidän äiti tekee teidän laatikot" linjalle. Jatkojalostamme suosikkilaatikoitamme kinkun paistinliemellä, muskotilla, voilla ja kermalla. Ja toki laatikoiden pitää olla tietyn valmistajan. Bataatin kohdalla se on toistaiseksi ollut "ostan mitä löytyy", toivottavasti tämäkin vakiintuu kauppojen valikoimissa ja pääsen valitsemaan perheeni suosikkia. Itse en oikein ole bataattiin ihastunut. Missään muodossa. Olen liian ihastunut perunaan. Bataattilaatikkoa teimme kerran Maku-lehden reseptillä.
Päivän linkkinä tarjoan brownie reseptin. En ole tätäkään kokeillut, mutta vaikuttaa kivalta.
Bataattilaatikko
2 dl kuohukermaa
½ dl korppujauhoja
½ dl siirappia
1 muna
1 tl suolaa
½ tl inkivääriä
¼ tl valkopippuria
¼ tl muskottipähkinää
Pinnalle
1 rkl korppujauhoja
2 rkl voita
Kuori ja lohko bataatit. Keitä palat kypsiksi. Valuta vesi pois ja survo bataatit. Lisää loput aineet ja vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi. Kumoa bataattiseos voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja voita nokareina
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin
tunti.
Stressitöntä keskiviikkoa toivotellen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti