Huomenna juhlimme Vappua!
Kun olin pieni, kävimme aina Vappuna syömässä isovanhempieni kanssa. Paras kaverini taas pääsi marssimaan iloisten, punaisten, lippujen alla. Isäni, taisi olla ainoita pedagogisia hetkiänsä, sanoi että tietysti saan mennä mukaan marssimaan, mutta sitten en pääse mukaan syömään, eikä isoisä kyllä ilmapalloakaan voi ostaa mukaan marssille. Nelivuotias minäni pohtii edelleen, olisikohan marssilla ollut mukavaa! Ilmapallot ainakin olivat hienoja, sain kaksi sinä vuonna, isänikin osti yhden minulle.
Istuin joku päivä taas surffailemassa ja Nigella teki ruokaa jollakin kanavalla. Olen vuosia sitten rakastanut Nigellan chilihilloon, Nigellan reseptit ovat usein sellaisia helposti toteutettavissa olevia. Ohjelman nimeä en todellakaan tiedä, mutta coucous salaattia hän teki. En kyllä muista reseptiäkään, en ottanut sitä talteen, mutta tein Nigellan inspiroimana bulgur salaattia huomiselle brunssille.
Bulgur-halloumi salaatti, Nigellan inspiroimana
4 dl luomu bulguria
4 dl vettä
kasvisfondia
paprikajauhetta
2 pakettia halloumijuustoa minttuliemessä
kirsikkatomaatteja
persiljaa
neitsytoliiviöljyä sitruunanmakuisena
Kiehauta vesi ja lisää kasvisfondia ja paprikajauhetta veteen. Lisää bulguri ja anna veden imeytyä (n 10 min.). Paloittele halloumi ja ruskista oliiviöljyssä paistinpannulla. Lisää juusto, tomaatit ja persilja bulgurin sekaan. Kaada oliiviöljyä salaatin päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti