Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

perjantai 30. huhtikuuta 2021

Salaattia

Huomenna juhlimme Vappua!

Kun olin pieni, kävimme aina Vappuna syömässä isovanhempieni kanssa. Paras kaverini taas pääsi marssimaan iloisten, punaisten, lippujen alla. Isäni, taisi olla ainoita pedagogisia hetkiänsä, sanoi että tietysti saan mennä mukaan marssimaan, mutta sitten en pääse mukaan syömään, eikä isoisä kyllä ilmapalloakaan voi ostaa mukaan marssille. Nelivuotias minäni pohtii edelleen, olisikohan marssilla ollut mukavaa! Ilmapallot ainakin olivat hienoja, sain kaksi sinä vuonna, isänikin osti yhden minulle. 

Istuin joku päivä taas surffailemassa ja Nigella teki ruokaa jollakin kanavalla. Olen vuosia sitten rakastanut Nigellan chilihilloon,  Nigellan reseptit ovat usein sellaisia helposti toteutettavissa olevia. Ohjelman nimeä en todellakaan tiedä, mutta coucous salaattia hän teki. En kyllä muista reseptiäkään, en ottanut sitä talteen, mutta tein Nigellan inspiroimana bulgur salaattia huomiselle brunssille.

Bulgur-halloumi salaatti, Nigellan inspiroimana

4 dl luomu bulguria
4 dl vettä
kasvisfondia
paprikajauhetta
2 pakettia halloumijuustoa minttuliemessä
kirsikkatomaatteja
persiljaa
neitsytoliiviöljyä sitruunanmakuisena

Kiehauta vesi ja lisää kasvisfondia ja paprikajauhetta veteen. Lisää bulguri ja anna veden imeytyä (n 10 min.). Paloittele halloumi ja ruskista oliiviöljyssä paistinpannulla. Lisää juusto, tomaatit ja persilja bulgurin sekaan. Kaada oliiviöljyä salaatin päälle. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...