Kuten eilen kerroin, tein kalakeittoa.
Käytin siis nuo joulukalojen perkuujätteet liemeen, ruotoihin jääneet lihat perattiin ratsastajan toimesta kissallemme.
Bouillabaisse on ymmärtääkseni hieman kuin pyttipannu. Otetaan mitä kaapista löytyy ja viskataan keittoon. Kotoota ei löytynyt valkoviini-jämää, joten lorautin sitruunamehua keittoon. Tomaatitkin oli syöty, ylikypät olisivat hyvin sopineet tuohon keittoon. Persiljat unohtuivat pihalle ensimmäisestä kattauksesta, toisella kerralla olivat jo keitossa.
Bouillabaisse
Liemi:
Kalan perkuujätettä
Kalan perkuujätettä
Laakerinlehti
Suolaa
Maustepippuria
Sitruunapippuria
Keitto:
Lemi
5 perunaa
2 sellerinvartta
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
purkillinen tomattisosetta
2 pakettia Pirkka kahden kalan kuutio
1 purkki Pirkka Parhaat savustetut simpukat öljyssä
1 pussillinen pakastekatkarapuja
loraus sitruunamehua
timjamia
timjamia
persiljaa
Anna perkuujätteiden kiehua mausteiden kera noin puolisen tuntia. Siivilöi liemi.
Kuori ja suikaloi sipulit. Paloittele sellerinvarret. Kuullota sipulit ja selleri lisää tomattisose ja kaada liemen sekaan. Lisää kuoritut, paloitetut perunat. Lisää kalat ja anna kiehua noin 10 min. Lisää sitruunamehu, mausteet ja persilja sekä katkaravut ja simpukat. kuumenna, älä anna kiehua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti