Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 5. maaliskuuta 2016

Jälkiruoaksi

Partiolainen ilmoitti että hänen tekee mieli omenapiirakkaa. 

Siispä neiti päätti leipoa, muuten olisi voinut jäädä ilman jälkiruokaa tänään. Kuten tavallista: herkullista!

Partiolaisen omenapaistos

n. 800 g omenaa
2 tl sokeria
1 tl kanelia
hyppysellinen suolaa

125 g laktoositonta voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1½ dl sokeria
1½ tl suolaa

Kuori ja paloittele omenat. Lisää sokeri, suola ja kaneli omenapalojen sekaan. Voitele piirakkavuoka ja kaada maustetut omenapalaset vuoan pohjalle.
Mittaa kulhoon jauhot ja kaurahiutaleet ja lisää paloiteltu voi. Nypi tasaiseksi "rakeeksi". Sekoita vielä joukkoon sokeri ja suola. Levitä seos omenoiden päälle.
Paista 225 asteessa noin 25 min.



Scouten meddelade att hon vill ha äppelpaj.

Alltså började damen baka, annars skulle hon ha kunnat bli utan efterrätt idag. Gott blev det!

Scoutens smulpaj

n. 800 g äppel
2 tsk socker
1 tsk kanel
en nypa salt

125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1½ dl socker
1½ tsk salt

Skala och tärna äpplena. Blanda bitarna med kanel, socker och salt. Smörj en pajfor och häll äppelbitarna i formen.
Skär smöret i bitar, tillsätt mjöl och havreflingor och nyp ihop till en smulig massa. Tillsätt socker och salt.
Fördela smuldegen över äppelbitarna och grädda i 225 grader i ca 25 min. 


1 kommentti:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...