Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 9. huhtikuuta 2015

Raidalliset sukat

Olen ihan sukkien lumoissa, kuten ehkä olette huomanneet.

Koska partiolainen sai nuo punaraidalliset Maariat, oli ratsastajan vuoro saada sukat. Päädyin tekemään varren Niina Laitisen "I heart you" ohjeen mukaan (ilmainen Ravelry'ssä).

Lankana 7 Veljestä Raita ja puikot 3½. Varren alaosaan tein vielä 2oikein 2 nurin resoria 6 kierrosta ja sitten Alma mummun kantapään! Tätä on hehkutettu FB:n villasukkaryhmässä, mutta en oikein mistään löytänyt kunnon ohjetta. Mutta onneksi te lukijat osaatte ihan mitä vaan! Sain niin hyvät ohjeet että minäkin ymmärsin. Kiitos Lea!

Eli kantalappuun 12 silmukkaa: 4. puikon 6 viimeistä ja ensimmäisen puikon 6 ensimmäistä. Näillä 12 silmukalla neulotaan kantalappu. Yhteensä 24 kerrosta: oikein oikealla ja nurin nurjalla puolella. Nostin jokaisella kierroksella ensimmäisen silmukan. Tein vahvistetun kantapään, mutta se ei kyllä minusta sovi tähän versioon kantapäästä.

Kun kantalappu on tehty jaetaan silmukat taas kahdelle puikolle: 6+6. Kantalapun reunasta nostetaan 12 silmukkaa ja neulotaan vielä ne 6 odottavaa silmukkaa mukaan puikolle (6+12+6 silmukkaa eli 24). Ja sama homma 4 puikolla.

Kavennukset sitten joka kierroksella: Ykköspuikolla 17 silmukkaa oikein, sitten 2 oikein yhteen ja 5 oikein. 4 puikolla 5 oikein, ylivetokavennus ja loput oikein. Seuraavalla kierroksella ykköspuikolla 15 oikein, kavennus, seuraavalla kierroksella 14 oikein jne. Jatketaan kunnes puikolla on taas 12 silmukkaa.

Koska olin päättänyt kokeilla kaikenlaista uutta, niin tein sitten vielä sädekavennuksen sukkaan. Eli:

Jokaisen puikon keskellä ja lopussa 2 s oikein yhteen. Sitten 4 välikerrosta ja toista kavennukset jokaisen puikon keskellä ja lopussa. 3 välikrs:ta ja seuraavat kavennukset. Jokaisen kavennuskerroksen välistä vähenee aina 1 välikerros. Jatka kavennuksia tähän tapaan, kunnes työssä on 8 silmukkaa. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...