Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Ilo oppia

‘I could not live without champagne; in victory I deserve it; in defeat I need it.’  ~ Winston Churchill

Churchill oli, ainakin häntä siteeravien läheiden mukaan, suuri shampanjan ystävä. Onhan kyseinen kupliva juoma hymyn huulille nostava, luultavasti osaksi siksi että sitä juodaan erityisen iloisissa tapahtumissa. Tästä siis päättelen että kuplat saavat hyvälle tuulelle.

Olen ihalillut viime aikoina kaikenlaisia kuplasukkia ja -lapasia kun eri ryhmissä julkaistaan kuvia upeista käsitöistä. Tutustuin jo videoon jossa kuplia tehdään, mutta tuo ajatus purkamisesta ja neulomisesta kuitenkin hieman hidasti minua.Sitten satuin eksymään Lankapirtin sivuille ja siellä Matleena opettaa miten tuo kupla tehdään ilman purkamista! En voi kuin nöyrästi kiittää niitä ihmisiä jotka osaavat ja vielä ovat valmiita jakamaan tietoa-taitoaan meille ei niin osaaville! Kun ohjeet oli luettu niin ei auttanut kuin aloittaa projekti, pakkohan tätä oli kokeilla!

Kuplista ei kyllä tule ihan yhtä pulleita kuin tuolla purkamis tekniikalla, mutta on tämä tällaiselle tumpelolle helpompi tapa.

Ja kun vielä Dropsin sivuilta keksin miten langan voi päätellä työn aikana uskon että toinen sukka valmistuu vihdoinkin. 

Kuplasukat

Lanka: 7 veljestä x 8
Puikot 3 ja 3½

Luo 56 (4x14) silmukkaa puikoille 3. Neulo 2 oikein 2 nurin kunnes resori on mielestäsi riittävän pitkä. 

Ja sitten alkaa kupliminen puikoilla 3½:

Neulo kolme silmukkaa oikein ensimmäisellä värillä tee langankierto ja nosta seuraava (harmaa) silmukka neulomatta. Neulo taas 3 silmukkaa oikein, tee langankierto ja nosta jne.
Seuraava kierros: neulo 3 silmukkaa oikein, tee langankierto, pudota edellinen langankierto ja nosta (harmaa) silmukka. Jatka näin 4 kierrosta.
Neulo 2 kierrosta oikein harmaalla ja tee uusi kuplarivi seuraavalla värillä: neulo 1 silmukka, tee langankierto ja nosta seuraava (harmaa) silmukka, neulo 3 silmukkaa, langankierto jne... 4 kierrosta.

Ja taas 2 harmaata kierrosta. Tätä rataa jatketaan kunnes varsi on riittävän pitkä. Tein 2 kierrosta joustinneuletta harmaata ennen ristiinvahvistettua kantatilkkua.

Neulo 1 puikon silmukat 4. puikolle.
1 kierros: nosta ensimmäinen silmukka ja neulo muut nurin.
2 kierros: *nosta 1 s neulomatta, neulo oikein* toista *-*
3 kierros: nosta ensimmäinen silmukka ja neulomuut nurin.
4 kierros: * neulo 1 s oikein, nosta seuraava* toista *-*

Toista näitä 4. kierrosta yhteensä 7 kertaa (28 kierrosta) ja neulo vielä 1 nurja kierros.
Sitten jatketaan ristiinvahvennettua kantapäätä, mutta tehdään samalla kantapohjan kavennukset:
jaa silmukat 9-10-9 ja tee oikealla kierroksella ylivetokavennus ja nurjalla kaksi silmukkaa yhteen nurin neuloen aina 10-ryhmän lopussa (keskiryhmässä koko ajan 10 silmukkaa)

Jaa 10 silmukkaa kahdelle puikolle (5+5) ja nosta 15 uutta silmukkaa (niiden 5 lisäksi) puikolle 1 (ja neljä).
Ja sitten taas jatketaan kuplilla puikoilla 2 ja 3 samalla kun tehdään kiilakavennuksia: puikon 1 lopussa ylivetokavennus, puikon 4 alussa nostaen kavennus: Välikierros, kavennetaan, 2 välikierrosta, kavennetaan 3 välikierrosta kunnes puikoilla on taas 14 silmukkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...