Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Pullan tuoksua

Tänään on laskiaissunnuntai.

En jaksa lähteä pulkkamäkeen, vaikka se kivaa olisikin, kuumeisena pitäisi kuitenkin ottaa iisisti ja ulkona on aikamoinen lumimyräkkä. Siispä päätin viihdyttää pikkuistani pullatalkoilla. On laskiaispullien aika!
50 % teistä on samaa mieltä kanssani: pullaan kuuluu mantelimassa. 37% taas kannattavat jääprinsessan mielipidettä. Hilloa sen olla pitää. Pitäisiköhän tehdä uusi kysely: millä hillolla? Onhan noita hilloja maailmassa. Appelsiinimarmeladi esimerkiksi voisi olla aika pirtsakka juttu. Yksi lukijani on selvästikin joutunut syömään elämänsa ainoan pullan niin että se oli tehty esipaistetusta jääpalasta jonka sisälle oli pistettyä härskiä kermakorviketta ja mantelimassaa jolle lukijani oli allerginen. Joutui heti hätäpäivystykseen arvauskeskukseen missä ei osattu voimakasta allergista reaktiota hoitaa oikein ja kiidätettiin sitten kuoppaista tietä intuboitavaksi keskussairaalaan. Mikä muu voisi selittää mielipiteen: ei niitä voi syödä?

Uusimmassa Leivotaan lehdessä oli muuten noita pullavariaatioita runsaasti. Lehti on edelleenkin loistava, suosittelen vieläkin lehteä, nyt kun n=2. Katsotaan mitä mieltä olen kun tilaukseni päättyy, luulenpa melkein että tulee uusi tilaus tehtyä. Tuolla pullavariaatiossa oli likööripullat, sitruunatäytepullat, suklaapullat, appelsiinipullat ja marjapullat. Siis laskiaisvariaatiota.

Jääprinsessa pyöritti aivan lostavia pullia ja koristeli ne raesokerilla. Unohdin mantelit kauppaan, sen se kuume tekee, joten söin sitten yhden pullan appelsiinimarmeladilla. Ei hassumpaa, mutta kyllä se manteli edelleen on ykköseni. Pitäisikö hakea Amarettopullo manteleiden korvikkeeksi? Jääprinsessa teki itselleen kaksi pullaa mansikkahillolla, taisi edellisellä kerralla olla kunigatarta ja yleensä vadelmaa. Vaihtelu virkistää.

Hauskaa laskiasta kaikille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...