Bake Christmas Cookies
Kun lapset olivat pieniä, tuli pidettyä piparkakkutalkoot joka vuosi, nyt olen ollut laiskempi, kun ei ole apuleipureita.
Löysin kuitenkin hauskan reseptin, kun selailin kännykkää kahvitauolla. Ikävä kyllä, minulla ei ole harmainta hajua mikä sivusto oli kyseessä, olen yrittänyt käydä lempisivuillani etsimässä, mutta tuloksetta.
Idea kuitenkin oli että otetaan valmista piparkakkutaikinaa, minä päädyin lempimerkkiini kun katselin pakastealtaan valikoimaa , mutta näitähän on nykyään vaikka ja mitä tarjolla kaupoissa, gluteenittomista tuoreisiin, taatusti lähes jokaiselle sopiva taikina, jos ei itse jaksa tehdä.
Lisäksi tarvittiin kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä, mittasuhteista ei mitään käsitystä.
No, enpä minä yleensäkään kovinkaan orjallisesti seuraa reseptejä, joten tältä pohjalta lähdin toimimaan.
Piparkakut twistillä
500 g laktoositonta piparkakkutaikinaa
Pirkka Cashew & Karpalo mix
Pilkoo pähkinät ja karpalot pienemmiksi. Kauli taikina hieman ohuemmaksi, levitä pähkinä-karpalomurska pinnalle, minä kaulin ne vielä sisälle taikinaan.
Tee taikinasta tanko, leikkaa kiekkoja ja litistä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 10 min.
Kyllä näitä kelpaa popsia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti