Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

tiistai 7. joulukuuta 2021

Joulukalenteri 7.12.21

 Decorate a Christmas Tree

Joulukuusi tuodaan meille sisälle vasta 23. päivä, mutta aloitin nyt lintujen talviruokinnan, kun talvi tuli tänne eteläänkin. Lidlissä on myynnissä noita talipalloja ilman verkkoa, ne kun ovat turvallisempia eläimille ja väheneepä muoviroskakin. Muutenhan nuo linnut kyllä sotkevat aika tehokkaasti ja pihaa saa siivota vähän väliä, ettei niitä vähemmän toivottuja vierailijoita tulisi pihaan. 

Varmaan niitäkin pihassa käy, mutta toivottavasti harvakseltaan. Vaikka meillä on oravia pihassa, en ole kertaakaan nähnyt niitä lintulaudallani, käyvät sitten jossakin muualla ruokailemassa. Tai sitten tarjoilu on vääränlaista. Jos haluat houkutella omalle ruokintapaikallesi tiettyjä lajeja, katso vinkin BirdLifen sivulta

Meillä on pihalla näkynyt enimmäkseen tikkoja ja talitiaisia, joskus sinitiaisia tuossa ruokintapisteessä. Harakkoja ja variksia nyt tällä pörrää jatkuvasti, joskus jopa syömässä.

Pitkästä aikaa näin myös punatulkun, se lensi päin ikkunaa ja pohti kunnon tovin jatkaako matkaansa vai ei. Henkiin se jäi ja lähti lentämään, toivon että näkisin sen ja mieluiten myös kaverinsa, uudestaan. 

Listan mukaisesti on siis nyt puu koristeltu, tätä saakin sitten "koristella" kunnes routa on kadonnut. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...