Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Joulukalenteri 1.12.21

 Donate to a local toy drive

Löysin sattumalta netistä jouluisen tehtävälistan ja ajattelin jospa tekisin siitä tämän vuoden joulukalenterin tänne. 

Hieman tulen soveltamaan, kerron lähinnä mitä ajatuksia nämä herätti, Onhan tuo USAn joulu hieman erilainen kun meidän, en esimerkiksi aio nuohousta suorittaa ennen joulua pukin taki. Tosin se tehtävä ei kyllä lukemallni listalla ollutkaan. 

Mutta siis päivän tehtävään. Vähävaraisten muistaminen, joskin tehtävässä oli lelukeräykset. En tiedä onko maassamme varsinaista lelukeräystä, mutta kaikenlaisia muita keräyksiä kyllä löytyy. Vaihtoehtojahan on nykyään loputtomasti, joten taatusti jokainen voi keksiä oman tapansa auttaa,jos tuntuu ettähaluaa muistaa muita kuin omaa lähipiiriään. 

Facebookissa on ainakin minun kotikaupungissani Jouluapua ryhmä, jossa apu kulkee suoraan auttajalta avuntarvitsijlle, ilman välikäsiä. Siellä kyllä toiveena useinkin lahjat lapsille, joten siinä mielessä täyttäisi tämän haasteen. Kaunis ajatus, mutta itse en halua toimittaa lahjaa tuntemattomalle henkilökohtaisesti. 

Joulupuu keräyskin löytyy paikkakunnaltani. Jos haluat tarkastaa oman paikkakuntasi tilanteen, voit klikata tästä, Sielläkin taitavat lelut kelvata. Jos haluaa leluja lahjoittaa. 

Pääkupunkiseudun seurakunnilla taas on Rakenna Joulupuu- Klä Julgranen keräys. Lähinnä kai toivovat lahjakortteja, kuten niin monet muutkin tahot nykyään.  

Onhan näitä järjestöjä ihn loputtomasti, itse olemme jo aika monena vuonna lahjoittaneet joulukorttirahat SOS-Lapsikylä järjestölle. Taidan kuitenkin myös viedä yhden paketin Joulupuun alle. Ihan vaan tästä listastani innostuneena



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...