Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

maanantai 2. joulukuuta 2019

Uutta tuloillaan

Joulukalenterita onkin tässä tullut esiteltyä.

Yksi hauskimmista ideoista, minusta, on ns. KAL-sukat, eli päivittäin paljastetaan pieni pätkä ohjetta ja tarkoitus olisi että aattona olisi uudet villasukat jalkaan pistettäviksi.

Olen muutamat projektit tuolta Facen puolelta löytänyt. Taimitarhan villasukkia tulee kahdet erilaiset: Joulukalenterisukat 2019 joihin tarvitaan Novitan Seitsemän Veljestä lankaa (sehän sopii minulle)  ja 3½-puikot. Väreinä munakoiso, kirsikka ja luonnonvalkoinen. Noista väreistä kotoota löytyi vaan luonnonvalkoista, munakoisoa tai kirsikkaa en löytänyt Cittarista kun kävin, piti miettiä muita värejä. Tosin resori tässä sukassa vaikutti hieman haastavalta, pitää pari päivää seurata tilannetta ja katsoa helpottuuko ohje.

Toiset, Tulkoon Joulu, sukat kudotaan Nallella. Puikot 3 + apupuikot ja pitsikuvio olisi tulossa, värinä granaattiomena. Sinäänsä malli kiinnostaisi enemmän, kirjoneule kun ei ole oikein juttuni, mutta Nalle-lanka taas ei ollenkaan. No, pitää pohtia tätäkin asiaa.

Neulepodcastaajien joulukalenterissa voinee käyttää jämälankoja. Paksuuden saa itse valita samoin värin/värit. Resoorinkin voi aloittaa ennakkoon jos haluaa, neljällä jaollinen ohje tulossa.

Knitting Socks in Finland ryhmässä ei vasrinaista KAL-projektia ole, mutta siellä taas muistutetaan selfie-sukista

Varmaan löytyy vielä lisääkin näitä, varsinkin jos jaksaa googlailla.

Päivän tehtävä:

"Haasta itsesi tekemään jotakin uutta"

Tämähän onnistuu, aloitan tänään kolmannen osan jatkokoulutuksestani, joten jokainen päivä on uuden oppimista tällä viikolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...