Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Uutta odotellessa

Uusi Helmet-lukuhaaste julkaistaan huomenna.

Odotan innolla, olen jokaiseen osallistunut ja lähes jokaisen suorittanutkin. Luulin etten saa tätä vuotta hoidettua, mutta yllätyksekseni se täyttyi lähes itsekseen.

Yllättävää kyllä, minulle uudet kirjailijat olivat suosituin haastekohtani, 36. uuteen kirjailijaan tuli tutustuttua. ja kahdeksan kirjaa olin sijoittanut kohtaan tietokirja, hämmästyttävää sekin. 35/59 oli eurooppalaisen kirjailijan kirjoittamia, se nyt ei yllättänyt. Loput varmaan lähinnä amerikkalaisia. Oli joukkoon eksynyt myös yksi kanadalainen ja kaksi australialaista. 39 kirjaa luin painettuina kirjoina ja kuuntelin 20 äänikirjaa.

Yksi kirja oli julkaistu 1800-luvulla, yhdeksän viime vuosituhannella ja loput sitten 2000-luvulla. Kaksi kirjoista jopa uusia tälle vuodelle. 34% kirjoista luin äidinkielelläni johtuen kirjaston valikoimasta. 31% kirjoista luin alkuperäisellä julkaisukielellä. Viisi kirjaa näköjään olen ostanut tänä vuonna, loput lainasin kirjastosta tai lainasin kavereilta.

Lähinnä luin tänä vuonna hömppää, en jaksa keskittyä raskaisiin aiheisiin vaan haluan rentoutua kirjojen ääressä.

Huomenna sitten nähdään miten haastava vuosi on edessä. Luultavasti ensi vuosi menee aika pitkälti ihan "siinä sivussa", haaste ei oikeastaan ole kovinkaan haastava. Varsinkin kun ihan itse saa päättää miten tarkasti haastekohdan tulkitsee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...