Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

tiistai 17. joulukuuta 2019

Vanha juttu

Tämän päivityksen kirjoitin reilu vuosi sitten

Se on vaan jäänyt roikkumaan, koska unohdin ottaa kuvan lapuista. Voitte kuitenkin kaysoa kuvaa esim. Juhkulaisen blogista, linkki alla.

Kotivinkissä oli keväällä joululahjaidea.

Virkatut meikinpoistolappuset puhuttelivat ekologista puoltani ja mietin että voisin sellaisia virkata itselleni ja ystävilleni. Sitten unohdin koko asian.

Viime jouluna oli myös kovasti tarinaa virkatuista tiskiräteistä, niitä kuului tehdä bambulangasta. Bambulangan ja bambun loistavia ominaisuuksia hehkutettiin: antibakteerista, ei haise, allergiaystävällinen, imukykyinen, nopeakasvuinen ja siksi ekologinen.

Voi olla, tiskirättien virkkaaminen ei nyt vaan tuntunut oikein hauskalta. vaikka sitä bambulankaa hankinkin niitä varten. Rätit jäi siis tekemättä ja bambulanka pussiin.

Kunnes Johkunlaiset askareet blogista löysin lappuset uudestaan ja muistin käyttämättömän bambulankani! Heureka! Käytin vielä tuota Johkunlaisen ohjettakin, minustakin nuo Kotivinkin lappuset olivat liian pienet.

Lanka osottautui Novita Babuksi. 50% bambu-viskoosia, 50% puuvillaa. En tykännyt virkata tällä, kierteet aukesivat helposti ja koukku tunki milloin mistäkin välistä läpi. Mutta kun totuin lankaan alkoi homma luistaa hieman paremmin. Käytin virkkuukoukkua 3½, sellainen kun sattui osumaan käteeni.

Ja sitten se ohje:

Kierros 1: Aloitin, kuten tavallisesti taikarenkaalla, eli magic loop'illa.

Siihen virkataan 1 ketjusilmukka (kjs) ja 8 nystyrää. Sulje lopuksi kierros piilosilmukalla (ps)

Nystyrä: tee langankierto koukulle, vie vedä lanka aloituslenkin ali (tai seuraavalla kierroksella silmukan läpi) ja venytä lenkkiä hieman. Toista langankiertoa, läpivetoa yhteensä 4 kertaa, niin että koukulle muodostuu 9 lenkkiä (kjs+nystyrän osat). Vedä lanka kaikkien lenkkien läpi ja sulje nystyrä ketjusilmukalla.

Kierros 2: Siirry piilosilmukalla 2 nystyrän väliin ja virkkaa 1 kjs ja 2 nystyrää jokaiseen "väliin". (8 alkuperäistä nystyrää, joka väliin 2 = 16 nystyrää). Sulje kierros ps

Kierros 3: Virkkaa 1kjs, *2 nyppyä seuraavaan kjs:aan, 1 nyppy kahteen seuraavaan kjs:aan*, toista *-* yhteensä 4 kertaa. Virkkaa sitten *2 nyppyä seuraavaan kjs:aan, 1 nyppy seuraavaan kjs:aan*, toista *-* yhteensä 2 kertaa (=22 nyppyä). Sulje kerros ps:lla.

Kierros : Virkkaa ks jokaiseen edellisen kerroksen nyppyyn sekä niiden välissä olevaan kjs:aan(=44 ks). Sulje kerros ps:lla.

Päättele langat.


Päivän tehtävä:

"Hengitä syvään kolme kertaa"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...