Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 24. elokuuta 2024

Adventti lähestyy

Partiolaiseni lähetti whatsapp-viestin aamulla.

Ei selityksiä, pelkkä kuva joka kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Partiolaisten adventtikalenteri on taas tulossa! Adventtiaika on pelastettu. 
Pitkästä aikaa ensimmäinen adventtisunnuntai ja joulukuun ensimmäinen osuvat samalle päivälle. Ei siis "varaslähtöä" tänä vuonna. Varaslähtöähän se ei toki ole paitsi sellaisena vuonna kun ensimmäinen adventtisunnuntai olisi 2.12. En tiedä koska sellainen vuosi osuu taas kohdille, ensi vuonna ensimmäinen adventtisunnuntai on taas marraskuun puolella. 

Hinta on etisellään, 10 euroa Partio Scout kalenteristaan haluaa. Ihan kohtuullista, kun rahat käytetään toiminnan hyväksi. Lippukunta saa lähes puolet myyntisummasta (4,50), partiopiiri 2,85 ja keskusjärjestö 2,65. Kuka maksaa painatuskustannukset tai saavatko sponssauksena nämä, sitä ei nettisivut kerro. 

Kalenteri tulee myyntiin 15.10.2024. Toivon että mahdollisimman moni tukee paikallista partiojörjestöä hankkimalla kalenterin. Sitten voi 1.10 katsoa sitä kynttilää, 6.12 lippua, 13.12 luciaa... no joo, joissakin luukuissa on jopa yllätyksiä, ja aina on yllättävää kuka sen valokruunun päähänsä on laittanut. Ja missä se lippu liehuu.



Moni muukin yritys on lanseerannut kalenterinsa, Maybellinella myös adventtikalenteri perinteisen 24 luukkuisen lisäksi. Tosin tässä kalenterissa vain 5 luukkua, yksi jokaiselle sunnuntaille ja yksi aatolle. Perinteisten kosmetikkaakalentereiden rinnalla on varmaan jokaisella keksi-, karkki-, suklaa-, tee- kahvi-, sipsi ja puurofirmalla omat versionsa. Eikä unohdeta alkoholituotteita. 

Minun pitäisi pohtia minkälainen joulukalenteri lapsukaisille väsätään tänä vuonna. 

Olisiko ideoita? 

Puurokalenteri kelpasi opiskelijalle, kynttilöistäkin tykättiin, punnitse ja säästä-herkut olivat hauskoja, ainakin minusta. Karkkia ja suklaatakin on ollut tarjolla. Ja pikkutytöille aikoinaan kaikenlaista tilpehööriä...

Kyniä ja kumeja en ole vielä harkinnut... Siinähän muuten kynäfirmoille idea!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...