Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 6. joulukuuta 2023

6.12.23

 Hyvää itsenäisyyspäivää!

Tänään sytytetään kynttilät ikkunaan ja rauhoitutaan juhlistamaan itsenäisyyttämme. Tänäkin vuonna, olen kiitollinen siitä, että olemme itsenäisiä. Monelle muulle se ei ole niin itsestään selvää kuin meille. 


Itsenäisyyspäivän kunniaksi, kaupat ovat pullollaan sini-valkoisia kynttilöitä, mutta voihan näitä itsekin tehdä, jos haluaa. Netti on pullollaan ideoita, nappasin muutaman idean ison maan loputtomasta tarjonnasta. Unohtakaa vaan se punainen osuus. 

Lasipurkin sisälle hieman hiekkaa, päälle led-kynttilä ja purkkiin tai purkin ulkopuolelle, liimataan printattu Suomen lippu. Näihin ylöspäin kapaneviin purkkeihin ei tavallista kynttilää kannata laittaa, ne voivat kuumentaa lasia liikaa ja purkki voi haljeta. Led on turvallinen valinta.

Kuva täältä

Tällainen puinen kynttilänpidike on ollut minulla suunnitteilla jo pidepään, toki vaan neljälle kynttilälle ja adventiksi, mutta voisihan sen maalata lippumme väreissä. Tässä oli ensin maalattu punaisella pohja ja sitten valkoiset raidat päälle. Ja taas ledkynttilöitä!

Kuva täältä

Helpoin toteutettava lienee alla. Hieman tähti-köynnöstä kynttilän lasin ympärille ja se on siinä. Hopeisena ja kultaisena ainakin löytyy kaupoista, sinistä en ole huomannut, mutta eiköhän sitäkin löydy googlailemalla. 

Hauskaa joulunodotusta!




 

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...