Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Trendikästä

Ennustajat ovat jo vauhdissa.

Vaikka jouluun on vielä monta kuukautta on tietysti tehtaat jo täydessä vauhdissa että saamme mitä haluamme jouluksi.

Trendiennusteen mukaan joulun 2022 väri on laventeli. Ei ehkä minun ykkösvalintani, mutta varmaan ihan hieno väri. Mietin vaan minne omassa kodissani saisin laventelin väriä jouluna, kuusessa en oikein näe laventelinvärisiä koristeita, enkä ole lautasiakaan tuossa värissä hankkimassa. Ehkäpä lahjat voisivat olla laventelinväriseen paperiin pakattuja?

Kuva Pixbay

Neonväriset valot. Näen mieheni ilmeen kun kerron että haluan ison neontekstin jossa lukee hyvää joulua talomme katolle. Hän jo inhosi häämatkaltamme ostamiani valoja jotka vilkkuivat ja soittivat kimeällä nuotilla joululauluja. Se valosarja kesti ikuisuuden ehjänä! Olemme olleet 25 vuotta naimisissa ja olisiko pari joulua siitä kun valosarja meni lopullisesti rikki. Jotenkin epäilen etten saa uutta ärsyttävää valosarjaa tai -kylttiä. Enkä kyllä välttämättä haluakaan.

Simpukoiden kuoretkin ovat trendikkäitä. Uskoisin että yksi syy on luonnonmateriaali ja ekologisuus. Minulle sopii, kuoria on tullut kerättyä vuosien varrella rannoilta, ovat ne joskus olleet koristamassa adventtikynttelikköä. Olen ollut aikaani edellä? Myös isot kranssit ja köynnökset luonnonmateriaaleista ovat trendikkäitä. Kauniitahan ne ovat, mutta millä ihmeellä ne pidetään kosteana?

Minun jouluni taitaa kyllä olla lähinnä ekologinen, jos trendeistä puhutaan. Samat vanhat koristeet ovat kunniapaikalla vuodesta toiseen. Kuuseni on luonnonkuusi, kotimainen ja lähituotettu siskoni pihalla. Kun se on tehtävänsä tehnyt, oksat pääsevät puutarhakompostiin, se on varsinainen hyönteishotelli, se kasa ja varmaan sinne joku siilikin voisi pesänsä tehdä, tosin sellaista ei ole tapahtunut. 

Joutuukohan Blossa nyt uusimaan vuoden -14 kausimakunsa? Se kun sattui olemaan laventelinen



2 kommenttia:

  1. Laventelia ei minunkaan koristeissa ole. Violettia kyllä, mutta ei tuollaista hentoa sävyä. Lahjapaperina voisi olla tosiaan hieno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin voisi, tosin epäilen etten siltikään hanki, ehkä lahjanarua. Saa nähdä

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...