Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Jämistä eroon

Yhteisomistuksessa oleva koirani on saanut pentuja.

Ulkona on myös paukkupakkaset ja toinen omistaja on nyt joutunut ulkoiluttamaan koiraani erillään muusta laumasta, koska minun pikku prinsessani ei siedä muita koska hänellä on vauvoja. Siispä päätin tehdä lapaset ulkoilluttajalle. Yksisarvislapaset. Loistava tapa päästä eroon jämälangoista ja tulihan niistä aika hauskat, joskaan ei kovinkaan käytännölliset.

Lankana 7 Veljestä (valkoinen, sininen ja turkoosi) sekä erinäinen kasa jämiä joiden paksuus samaa luokkaa. Lapaset tehty ihan perusohjeella, kiilapeukalolla. 
Puikot 3,5 Cubics

Vasemman käden lapanen:
Luo 44 s. Neulo suljettuna neuleena joustinneuletta 3 o 1 n. Kun olet tyytyväinen varren pituuteen, neulo 2 kerrosta sileää neuletta. 
Aloita peukalokiilan lisäykset: neulo I puikon silmukat ja II puikon silmukoilla oikein, kunnes puikon lopussa on 4 s. Tee lisäys ottamalla vasemmalle puikolle kahden silmukan välinen lankalenkki ja neulomalla se kiertäen oikein, neulo 2 s oikein, tee uusi lisäys ja neulo 2 s oikein. Jatka sileää neuletta ja toista kiilan lisäyksiä joka 3. krs vielä 5 kertaa. Kiilan eli lisäysten välillä oleva silmukkaluku lisääntyy aina kahdella silmukalla. Lisäysten jälkeen neulo yksi kokonainen kerros ja seuraavaa kerrosta kiilan alkuun. Siirrä kiilan 14 s apulangalle odottamaan. Luo kämmentä varten kiilan kohdalle kaksi uutta silmukkaa ja jatka sileää neuletta, kunnes etusormi peittyy.
Nauhakavennukset lapasen kärkeen: neulo I sekä III puikon alussa 1 s oikein, neulo 2 s yhteen takareunasta ja neulo II sekä IV puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein. Tee kavennukset joka kerros, kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise lanka, pujota se jäljellä olevien silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Oikean käden lapanen:Neulo vasemman lapasen peilikuvaksi eli tee peukalokiila kahden silmukan päähän III puikon alusta.

Peukalo:Ota apulangalla odottavat silmukat työhön ja poimi niiden lisäksi peukalon juuresta 2 s. Jaa nämä 16 silmukkaa kolmelle puikolle ja neulo sileää suljettuna neuleena. Kun olet neulonut kunnes peukalon kynnestä näkyy puolet, tee kärkikavennus.
Neulo joka puikon lopussa 2 s oikein yhteen, kunnes työssä on jäljellä 4 s. Neulo 1 s ja nosta muut silmukat sen yli vasemmalta oikealle. Päättele hyvin.

Sitten ompelin vielä silmän ja partiolainen ompeli yksisarviselle jämälangoista kunnon tukan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...