Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 28. elokuuta 2014

Elämäni aakkoset: U

Uni

Hyviä yöunia ei taida kaivata ennen kuin ne ovet pelkkä muisto?

Kroonisesti väsyneenä huomaan että kaipaan vesisänkyäni eikä tämä tilalle hankittu, moottorilla varustettu tärisevä ihme millään lailla korvaa sitä omaa rakasta vesisänkyäni. 

Toki olen lukenut kaikki miljardi vinkkiä miten nukkuisi paremmin. Alla listattuna muutama niistä. mikäli joku toinen haluaa yrittää.

1) Normaalipaino. Jahas, miten tämä tavoitettaisiin? Liikkumalla enemmän, mikä myös parantaisi unta, väitetään ainakin. Unelmissa toki, se normaalipaino, selkärankaa ei vaan löydy riittävästi.

2) Kaurapuuro iltapalaksi ja b-vitamiinia. Toteutuskelpoinen ajatus toki, pitäisi vaan taas ottaa itseänsä niskasta kiinni ja keittää se iltapuuro. Pari iltaa yleensä onnistuu, sitten jo unohdan koko asian. Pitkäjäntisyys ei oikein kuulu hyveisiini.

3) Verensokeria ei saisi nostattaa illalla eikä kofeiinitutteita nauttia. Siispä suklaa, kahvi, tee ja ennen kaikkea coca-cola on kiellettyjen iltaruokien listalla. Tietysti jos jättäisin suklaan oman onnensa nojaan voisi tuo painokin ehkä pudota. Olisikohan kokeilemisen arvoinen asia.

4) Televisio pois makuuhuoneesta. Nyt protestoin. Nukahadan vallan mainiosti kun pistän telkkarin päälle ja katson jotakin outoa C.S.Itä tms. Mitä mielenkiintoisempi ohjelma, sitä suuremmalla todennäköisyydellä nukahdan ja aamulla harmittaa kun en tiedä kuka murhasi kenet ja minkä takia!

5) Raikas yöilma. Kyllä. Ikkuna on auki, kunnes ulkolämpötila menee reippaasti pakkasen puolelle. Ja aukeaa taas aikaisin keväällä.

Jospa vielä hankkisin tällaiset lakanat, maistuisikohan uni sitten paremmin?


Sleep is the best meditation.
~ Dalai Lama
1 kommentti:

  1. Melatoniini, täällä toinen tällä hetkellä kroonisesti väsynyt. Ei oo kiva herätä klo 3-5.... joka aamu :-(

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...