Viikonloppu!
Aivan ihanaa, joskin taas on miljoona asiaa tekemättä, mutta yksi kerrallaan ja sitten katsotaan mihin rahkeet riittävät.
Perheemme ainut oikeasti joulupöytään päätyvä z on Zero Cola. Coca-Cola luonnollisesti, onhan Cokiksen joulupukki suomalainen, taiteilija kun oli Ahvenenmaa-taustaunen.
Linkin löytäminen Z.lla ei ollut mikään helppo juttu, ellen halunnut käyttää zabaglionea, jota aion käyttää omassa reseptissäni. Siispä saatte opetella tekemään kasvisspagettia Zoodles. Minun ajatukset nimi kyllä vie eläintarhaan, mutta syödäänhän niissäkin kasviksia.
Oma reseptini on joskus vuosia sitten tekemäni jäädyke. Ei kyllä tullut joulupöytään, mutta kirjain pakotti nyt tämän tänne. Taisi olla uudeksi vuodeksi kun tein, muistelen että siinä oli sädetikkuja Koin kyllä aika työlääksi tehdä, mutta hyvää se oli. Tekemällä marengin itse pääsee eroon valkuaisista, mutta voihan se ostaa valmiinakin. En kuollakseni muista mistä olen reseptin napannut, mutta kiitos tekijälle.
Zabaione-jäädyke
3 keltuaista
70 g sokeria
1 dl jälkiruokaviiniä (esim. Marsala)
Marenki:
1 dl sokeria sokeria
3 valkuaista
Hyvän makuisia keksinmuruja
200 g pakastevadelmia
60 g sokeria
Valmista ensin zabaione vatkaamalla keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Laita kulho vesihautteeseen ja lisää viini hitaasti, koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes syntyy kiiltävä, kuohkea vaahto. Jäähdytä zabaione viileässä välillä sekoittaen.
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi . Lisää joukkoon sokeri samalla vatkaten. Vaahdon tulee olla niin kovaa, että se pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin. Levitä levyksi leivinpaperille ja paista 125 asteisessa uunissa noin tunti.
Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Lisää keksimurut, jäähtynyt zabaione sekä marenki. Kaada vaahtoseos vuokaan. Jäädytä vuokaa n 12 tuntia.
Valmista vadelmakastike soseuttamalla vadelmat, lisää sokeri ja vademasose kattilaan ja kiehauta seos, kunnes sokeri on sulanut.
Irrota jäädyke vuoasta lämmittämällä reunoja kastamalla vuoka lämpimään veteen. Kumoa jäädyke varovasti ja leikkaa annospaloiksi. Aseta jäädyke tarjoiluastialle, koristele vadelmakastikkeella.
Joululauluja ei juurikaan Z:lla löydy, Louis Armstrong pelasti tämän päivityksen: 'Zat you, Santa Claus?
Vauhdikasta lauantaita!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti