Elämä on kompromissejä.
Tänään on sitten kompromissien päivä, sillä Q nyt vaan on kirjain, josta löytyisi reseptejä, ainakaan minun jouluuni liittyviä. Joululaulujaakaan en keksinyt. Joku Quiet tai Queen alkuinen voisi löytyä, mutta ei nyt ainakaan tule mieleeni yhtään.
Queen sen sijaan on joululaulun tehnyt ja koska mieheni oli Queen-fani, saa se nyt sitten edustaa Q:tani. Kompromissi, kuten sanoin.
Reseptilinkkikin on kompromissi, Quinoa eli suomeksi kvinoa. Jouluinen salaatti, olkaa hyvä.
Reseptini liittyy kyllä vasta joulun jälkeiseen elämään, mutta Quiche Lorraineen on helppo hukata jämät jotka kinkusta mahdollisesti jää.
Quiche Lorraine
Pohja:
100 g laktoositonta voita
100 g laktoositonta voita
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ dl vettä
Täyte:
100 g purjoa
300 g kinkkua suikaleina
3 dl laktoositonta ruokakermaa
3 munaa
150 g (emmental)juustoraastetta
mustapippuria
tuoretta timjamia
- Nypi voi, suola ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille n. 3 sentin korkeudelle. Anna taikinan levätä jääkaapissa puoli tuntia.
- Esipaista pohjaa 200 C alimmalla tasolla 15 minuuttia.
- Hienonna purjo. Ripottele purjot ja kinkku esipaistetulle piiraspohjalle. Sekoita kerma, ranskankerma, munat, juustoraaste ja mausteet keskenään. Kaada vuokaan.
- Jatka paistamista uunin alaosassa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on paistunut kauniin väriseksi.
Viikonloppua odotellen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti