Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 14. joulukuuta 2024

Jouluaakkoset S

Joko olette laulaneet Kauneimpia joululauluja?

Yli 50 vuotta on näitä joululaulutapahtumia järjestetty. Kuoromme laulatti näitä keskiviikkona. Pohdin ehtisinkö vielä toiseen tapahtumaan laulamaan. Meillä päin näitä järjestetään ainakin kolmella eri kielellä ja lisäksi lapsille ja kehitysvammaisille on omat tapahtumansa. Ja kauppakeskuksessakin laulellaan. Jokaiselle jotakin siis, näin jouluna. 

S:n kohdalla olikin sitten runsaudenpula! On Saaristolaisleipää, silliä, suklaata kaikissa muodoissa, kakkuina, konvehteina, juomina. Päivän linkin tarjoan tällä kertaa ruotsiksi. Ensimmäinen silliresepteistä on samppanja-silliä. Ehdotin tätä siskolleni vuoden uutuutena. Sain tylyn EI:n vastaukseksi. Arvasin että voin luottaa siskooni, vaikuttaa kyllä minustakin hieman kuohuvan väärinkäytöltä ja sillin pilaamiselta. Mutta jos joku teistä kokeilee, kertokaa millaista oli! Ja itseni tuntien, voi kyllä olla että...

Joulusuklaata olen tehnyt milloin milläkin reseptillä, alla yksi ihan kiva. Suklaan tummuusasteen voi valita ihan itse!

Suklaa

200 g suklaata
½ dl kuorittuja pistaaseja
½ dl kuivattua mansikkalastua
6 kermakarkkia, esim. Omar

  1. Paloittele pistaasit, mansikkalastut ja kermakarkit rouheiksi paloiksi.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa. Nostele teelusikalla sulaa suklaata leivinpaperin päälle kiekoiksi. Ripottele  kiekolle pistaaseja, mansikkalastuja tai kermakarkkeja. Anna jäähtyä vähintään pari tuntia. Säilytä  joulusuklaa huoneenlämmössä.

Silent Night, Eva Cassidyn versiona, on päivän joululaulu. 

Muistakaa levätä!

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...