Minun piti tehdä kakku isänpäiväksi.
Olin vaan laiska, enkä saanut aikaiseksi, joten nyt oli sitten pakko tehdä kuohukermasta jotakin, ellei sitä tahtonut heittää suoraan roskiin.
Päädyin maistelemaan joulun makuja hieman ennakkoon. Koska kotoota löytyi vaniljajuustoa kerman lisäksi, päätin että luumuhillo sopii kakkuun jatkeeksi. Ja koska hillo on makeaa ei sokeriakaan tarvittu.
Olin vaan laiska, enkä saanut aikaiseksi, joten nyt oli sitten pakko tehdä kuohukermasta jotakin, ellei sitä tahtonut heittää suoraan roskiin.
Päädyin maistelemaan joulun makuja hieman ennakkoon. Koska kotoota löytyi vaniljajuustoa kerman lisäksi, päätin että luumuhillo sopii kakkuun jatkeeksi. Ja koska hillo on makeaa ei sokeriakaan tarvittu.
Luumu-vaniljakakku
Pohja:
194 g piparkakkuja
75 g sulatettua margariinia
75 g sulatettua margariinia
Täyte:
6 liivatelehteä
3 dl laktoositonta kuohukermaa
200 g Eila Viola vaniljatuorejuustoa
300 g luumumarmeladia
¾ dl sitruunavettä
Murskaa keksit ja lisää voisula. Levitä pohja leivinpaperille irtopohja vuokaan. Pistä jäähtymään.
Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita juusto ja hillo tasaiseksi massaksi. Käännä seos kermavaahdon sekaan. Sulata liivatelehdet kuumaan sitruunaveteen ja lisää seokseen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä yön yli.
6 liivatelehteä
3 dl laktoositonta kuohukermaa
200 g Eila Viola vaniljatuorejuustoa
300 g luumumarmeladia
¾ dl sitruunavettä
Murskaa keksit ja lisää voisula. Levitä pohja leivinpaperille irtopohja vuokaan. Pistä jäähtymään.
Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita juusto ja hillo tasaiseksi massaksi. Käännä seos kermavaahdon sekaan. Sulata liivatelehdet kuumaan sitruunaveteen ja lisää seokseen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti