Piti ottaa pakkasesta keltavahveroita. Lupasin uimarille kanttarellikeittoa lounaaksi. Otsin siis pakkasesta pussillisen sieniä ja heitin ne paistinpannulle. Ne osoittautuivat orakkaiksi. Siispä söimme elämämme ensimmäisen orakaskeiton lounaaksi. Ei se nyt kanttarelleja parempaa ollut, mutta syötävää. Paitsi jääprinsessan mielestä, mutta hän ei pidä sienistä.
Kanttarellikeitto orakkailla
reilu ½ litraa esikäsiteltyjä kanttarelleja (orakkaita)
1 sipuli
nokare voita
9 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
valkosipulirouhetta
2½ dl ruokakermaa
Kuulota sipulit ja sekoita joukkoon sienet. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja valkosipulirouhe. Anna kiehua noin 10 min. Lisää kerma. Kiehauta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti