Pitäisi vaan harjoitella. Tänään sitten päätin että on korkea aika aloittaa kalojen fileointi, joulu lähestyy vauhdilla ja taidot ovat taas ruostuneet.
Opiskellessani tuli usein käytyä "täyden palvelun hallissa". Sieltä sitten kalan sai juurikin siinä muodossa kun tarvitsi. Ja hieman ylimääräisiä ruotojakin kaupan päälle, jos oli tarkoitus tehdä keittoa. Nykyään en jaksa jonottaa kalatiskille, tänään ei edes näyttänyt olevan lohta tarjolla kun tarjoustavaraa oli kylmätiski pullollaan. Siispä päätin kotona ottaa Fiskarsin käyttöön. Saisinpahan samalla sitten keitettyä uimarillemme kunnon kalakeiton.
Olisi pitänyt viedä kalat isälle! Kalat ovat toki fileinä pakkasessa ja ruodoista on kiehautettu tuoksuva liemi, mutta sormessani on haava! En edes tajua miten sen sain aikaiseksi, mutta siinä se nyt vaan on. Peitettynä strutsilaastarilla.
Huomenna on kuitenkin luvassa kunnon keittoa.
Tuo liemen tekeminen on helppoa. Ruodot lihajämineen kattilaan ja päälle vettä. Sekaan suolaa, valkopippureita ja laakerinlehti ja sipuli. Annetaan kiehua n. 30 min.
Olen laiska enkä putsaa lihoja pois ruodoista vaan siivilöin liemen talteen ja kuskaan loput kompostiin.
Huomenna sitten teen
Kalakeittoa
n. 1 litra lientä
8 perunaa
1 sipuli
n 800 g pakastekalaa (erilaisia)
tilliä
2 dl kermaa
Perunat ja sipuli saa kiehua hiljakseltaan n. 10 min ennen kalan lisäämistä. Kiehautetaan kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisätään kerma ja tilli. Nautitaan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti