Lapset tykkäävät juustokakuista, eivätkä ne minustakaan ole ollenkaan hassumpia, joten leivoimme torstai-illan iloksi suklaisen juustokakun.
Isompi neiti kysyi mistä löytää reseptin ja kun en heti vastannut sain lisäkommentin: "Vai onko tämä taas joku äidin päässä oleva juttu". No olihan se. Sen verran on noita juustokakkuja tullut tehtyä.
Jouluinen juustokakku
Pohja:
180 g kaurakeksejä (Kantolan)
75 g laktoositonta voita
Täyte:
5 dl laktoositonta kuohukermaa
360 maustamatonta tuorejuustoa, laktoositonta
300 g Fazerin Marianne suklaata
n ½ pussillista Marianne crush'ia (eli piparileivonnasta jääneet jämät)
7 liivatelehteä
½ dl vettä
Murskaa keksit esim monitoimikoneessa ja lisää sekaan voi. Taputtele massa ohueksi pohjaksi leivinpaperilla vuorattuun irtopohja vuokaan. Siirrä jääkaappiin viilenemään.
Pistä liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
Vaahdota kerma. Lisää sekaan tuorejuusto. Sulata suklaa ja lisää suklaa sekä Mariannet kermaseokseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivate veteen. Sekoita liivatevesi täytteeseen ja kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti