Tiesin että neitokaisemme tykkää siitä, joten kaikki muut kärsikööt. Taisi se kuitenkin olla ihan syötävää, sillä tietääkseni jokainen vieras tyhjensi lautasensa, muutamat jopa ottivat hieman lisää. Keitto oli ihan perinteinen sipuli-porkkana-nauris-perunasosekeitto johon lisäsin viherpippuri Koskenlaskijaa. Siitä ei prinsessamme tykännyt, auta armias jos hän tuntee pippurin maun, siitä alkaa loputon valitus. Ihan se ja sama onko ruoka muuten syötävää, pippuri pilaa kaiken.
Keiton kanssa on kuitenkin oltava leipää. Uudessa lempilehdessäni oli saviruukkuihin leivottuja leipiä. Ensin oli ajatellut tekeväni niitä, mutta koska unohdin käydä ostamassa saviruukkuja en sitten tehnytkään. Paavalinkukkiani en viitsinyt repiä ruukuistaan, enkä kyllä olisi niitä koskaan saanut puhtaiksi, joten en edes ajatellut asiaa ennenkuin aloin naputella tänne.
Päädyin sen sijaan vilkuilemaan
Yrttileipää punasipulilla
Taas kerran, tämä on oma versioni, lehden alkuperäinen versio löytyy lehdestä 1/12
pala hiivaa eli se 50 g
4 dl vettä, lämmitettynä n. 37 asteiseksi
reilu ½ dl rasvatonta piimää
½ dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa
11 dl vehnäjauhoja
1 dl tuoretta basilikaa ja rosmariinia silputtuna
Sekoita hiiva lämpimään nesteeseen, lisää öljy, suola sekä hunaja. Lisää jauhot, anna koneen vaivata ihan kunnolla. Taikina jää kovin löysäksi! Lisää loppuvaiheessa vielä yrtit. Jätä taikina kohoamaan lämpimään paikkan n. 40 minuutiksi.
Kaada kohonnut taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele leivän pinnalle punasipulia, sormisuolaa ja rosmariinia. Anna vielä levätä leivinliinan alla n. 20 min. Lämmitä sillä aikaa uuni 225 asteeseen. Paista leipää uunin keskitasolla n. 30 min. Minun leipäni ei ollut ihan valmista vielä 30 minuutissa, 40 min taisi olla punasipulille liikaa? Hyvää tämä leipä kuitenkin oli, menekistä päätellen.
Jos tästä tahtoo vegaaniversion on tuo hunaja korvattava jollakin. Ehkäpä siirapilla?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti