Muutamia vuosia sitten innostuin tekemään sitruuna-valkosipuliperunoita ja sillä tiellä olemme. Ne olivat yllättävän suosittuja ja koska itse ihastuin niihin, ovat elämäni miehet saaneet luvan pärjätä ilman perinteisiä valkosipuli(kerma)perunoita.
Nämä sitruunaiset perunat ovat huomattavasti kevyempi vaihtoehto ja todella helppoja tehdä. Minulla ei ole aavistustakaan mistä alunperin tämän reseptin bongasin, mutta koska ne tulivat ruokapöytäämme pahimpaan laihdutusvimmaani voi resepti hyvinkin olla painonvartioden jostakin lehtisestä. Tai sitten ei.
Sitruuna-valkosipuliperunat
n 25 perunaa. Itse suosin kiinteitä lajikkeita, mutta jokainen valitsee makunsa mukaan.
vajaa ½ dl (neitsyt puristettua) oliiviöljyä
1-2 valkosipulia
2 sitruunan mehu
1 sitruunan kuori. Koska kuorikin käytetään suosittelen luomua.
½ dl vettä
6 laakerinlehteä
1 rkl kuivattua timjamia
1/2 rkl kuivattua oreganoa
6 rosmariininoksaa
1/2 rkl hienoa sokeria
Suolaa maun mukaan
Vastajauhettua (lime-) mustapippuria
Persiljaa karkeaksi leikattuna pinnalle. Tosin se jäi keittiön pöydälle tänä vuonna.
Kuori perunat ja pilko ne lohkoiksi. Kuori valkosipulin kynnet. Laita perunat ja valkosipuli uunipellille. Kaada pellille öljy ja vesi. Purista perunoiden yli sitruunanmehu ja lisää sekaan sitruunan kuori. Itse käytän kuorimaveistä, mutta toki sen voi raastaakin pinnalle. Lisää perunoiden joukkoon mausteet, persiljaa lukuunottamatta.
Paista perunoita noin 30 minuttia 200 asteisessa uunissa. Kääntele perunoita muutaman kerran paistamisen aikana. Koristele persiljalla (mikäli muistat)
Menossa uuniin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti