Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

tiistai 3. tammikuuta 2012

Lupaus on lupaus

Uuden vuoden lupaukseni edistyy hienosti.

Päivä kolme aloitettu, ihan ilman karkkia ja suklaata, mutta nyt tuli pienen pieni kiusaus tielle. Joku, enkä se ole minä, oli ostanut kaupasta Maraboun uutuus suklaata: BLACK. Katsoin hetken "Limited edition" tekstiä ja totesin: en tykkää kyseisen firman suklaasta, enkä ollut mitenkään ihastunut Fazerin salmiakkisuklaaseen. Miten tämä saltlakrits voisi olla mitenkään parempaa? Pakkauskin oli minusta masentavan ruma, tosin se pikkuinen, punainen, hymyilevä piru kyllä puhutteli minua.

Ettei nyt kuitenkaan menisi ihan naapurimaan mollaamiseksi, niin keltaisen suklaan Sommar oli aivan loistava tuote. Semmoista kun kotimainen yhtiö teksi sinisestään laktoosittomana niin siirtyisin lopullisesti vannoutuneeksi asiakkaaksi joka ei hyväksyisi keltaista suklaata kotonaan ollenkaan. Sommarissa oli kuivattuja (joulun punaisia) mansikan palasia. Aivan fantastinen tuote, ihan oikeasti.

Ja vaikka väitänkin että Fazerin sininen on maailman parasta, varsinkin jos sitä saisi laktoosittomana, nyt tuppaa tuo vatsa olemaan hieman eri mieltä sinisen ihanuudesta, niin täytyy tunnustaa että Belgian ihanista suklaakaupoista saa parempaa. Onneksi niitä ei ole ihan joka kadunkulmassa täällä, noita suklaakauppoja tarkoitan. Porvoossa on aivan hurmaava suklaakauppa, mutta muuten olen osannut ohittaa nuo puodit, jopa sen lempikauppakeskuksessani olevan, jonka ohi kuljen harva se päivä. Porvoon vanhassa kaupungissa käyn niin harvoin että se ei voi olla suurempi takaisku vaikka söisin suklaata aina kun käyn siellä.

Ja koska kuitenkin ihmettelette: En maistanut, kun kerran tuli luvattua se 55 päivää reippailua. Enkä edes viitsinyt kysyä ostajalta tykkäsikö. Tykätkööt ihan rauhassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...