Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 7. marraskuuta 2020

Marli glögi 2020

 Marli glögi tekee hyvää.

Näin lukee Marlin uutusglögin pullossa, lisäksi lappusesta löytyy teksti Hope. Koska olen Marlin glögitiivisteiden ykkösfani, päätin tarttua uutuuteenkin.

Marli on lahjoittamassa Hope-järjeställe vähintään 5000 e, mutta potti voi kasvaa jopa 10.000:n, lukee sivuilla. Osallistumalla Marlin kilpailuun kasvatat pottia, joten suosittelen vastaamaan kysymyksiin, aikaa siihen menee minuutin verran, vähemmän jos on yhteystiedot automaattitäytön tiedossa. Kun kävin vastaamassa, potti oli n. 2500 e, joten aika monta vastausta tarvitaan vielä, että päästään sinne 10.000. Mitä jos uhraisit aikaasi, voit voittaa Marlin glögisalkun, jossa tämän uutuuden lisäksi tarjolla perinteinen tiiviste, sokeriton versio sekä vaaleaa glögiä. Ostopakkoa siis ei ole, pitää vaan osallistua kilpailuun. 

Hopen sivuilta lainattua: Hope on aloittanut toimintansa vuonna 2008 ja rekisteröity keväällä 2009. Perustajiemme, aivan tavallisten äitien ajatus lasten ja lapsiperheiden auttamisesta löysi muotonsa tavaralahjoitusten ja harrastusmahdollisuuksien tarjoamisesta vähävaraisille perheille sekä huostaan otetuille lapsille. 

Vuonna 2019 meillä oli toimintaa jo 20 paikallistoimijan välityksellä ympäri Suomen.

Hope siis auttaa kotimaassa, tavoitteena että lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. 


Mitä sitten olen mieltä tästä uutuudesta? 

Pullo on pantillinen (10 c) joten nämä tyhjät pullot eivät toivottavasti jää luontoon pyörimään.Tuskinpa muutenkaan ovat sellaisia luontoon päätyviä, kyseessä on tiiviste, joten niitä harvemmin siellä luonnossa juodaan. En muuten muista nähneeni koskaan glögipulloa metsässä. Kaikenlaisia muita pulloja kyllä sitten sitäkin enemmän. Ovatkohan glögin juojat harvinaisen fiksua porukkaa?

Marli Glögi 2020 on appelsiini-karpalo-rosmariini sekoitus. Kyseessä on tiiviste, jonka laimennossuhde on pullon mukaan 1:3. Pidän appelsiinista, karpalosta ja rosmariinista, joten lähtökohtaisesti tämä on loistava tuote. Täysmehupitoisuus on 28%.

Lämmitin tuotteen ohjeen mukaan. Tuoksu toi mieleeni tuoreen inkiväärin, ei rosmariinia. Glögi ei tosin ole inkivääriä nähnytkään, onkohan hajuaistissani joku vialla? Appelsiinin löysin tuolta makumaailmasta, karpaloa en. Rosmariini, ehkä, en oikein pääse siitä inkivääristäni yli, edes makumaailmassa. 

 Ei tämä pahaa ollut, mutta ei kyllä glögiäkään. Minusta siis. Minulle tuli "flunssainen olo" kun join tuota, eli voisin kuvitella että joisin tuota kun kurkku tuntuu karhealta tai muuten kaipaa lämmintä mehua. 

Glögeissä suosin edelleen Marlin perinteistä tiivistettä tai mustikkatiiviste, tosin sitä ei tunnu tänä vuonna olevan kaupoissa. 

Kaksi joulukuusta viidestä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...