Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

perjantai 27. marraskuuta 2020

Maissia

Pitihän tätäkin kokeilla!

Joulupopcornit! Löysin reseptin Peggyn pieni punainen keittö-blogista. Alkuperäinen resepti on ollut Hyvää Joulua kirjassa. Mitäköhän taas googlailin kun tuo punainen keittiö osui Googlen mielestä listalle. No, ihan kiva tuttavuus tuokin sivusto.

En oikein tiedä tykkäsinkö vaiko en, ratsastajan mielestä ne olivat ihan hauskoja. Makeita ne ainakin olivat. Nopeita kuitenkin olivat valmistaa! Hieman muokkasin alkuperäistä reseptiä, mutta hyvin vähän. 

Ehkäpä teen jokun uuden version ja istahdan katsomaan Grinchiä. Tai Joulutarinaa. Tai Saiturin joulua tai... Taidan tehdä popcorneja!

Joulupopcornit eli joulupopparit

1 pss valmiita mikropopcorneja
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
1/2 tl suolaa
1 tl kardemummaa
2 tl kanelia
2 tl sokeria
2 tl vaniljasokeria
muutama pyöräytys viisi pippuria myllystä

Kuumenna voi ja öljy wokkipannussa. Lisää joukkoon mausteet, sekoittele hetki ja ota pannu pois liedeltä. Kaada popcornit pannuun, kääntele lastalla popcorneja mausteseoksessa, niin että kaikki sekoittuvat tasaisesti ja tarjoile.


 

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hauskalta kokeilulta! Löysin viime viikolla kaupasta Halvan suklaa-salmiakkipoppareita. Niihin koukuttui täysin! Niissä oli valkosuklaata ja pinnalla salmiakkijauhetta. Varmaan onnistuisi itse tehtynäkin. 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaista en olekaan nähnyt kaupassa, pitää katsella tarkemmin! Sitä salmiakki-valkosuklaata olen löytänyt, sellaisenaan aika makeaa, minusta

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...